WTA
Σάκκαρη: "Έπαιξα με την καρδιά μου"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 8:27

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη μετά το νέο πολύ μεγάλο θρίαμβό της στη Γουαδαλαχάρα.

"Ήταν και για τις δυο πολύ αμφίρροπος αγώνας. Ήμουν μπροστά με break, μετά εκείνη ήταν μπροστά με break, οπότε είχε να κάνει με το ποια θα αξιοποιούσε τις ευκαιρίες της. Στο τέλος νομίζω απλά έπαιξα με την καρδιά μου, πάλεψα πολύ και ανέτρεψα την  κατάσταση", είπε η Σάκκαρη στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου της, μετά τη νίκη της επί της Aryna Sabalenka.

Για τις νυχτερινές συνθήκες στη Γουαδαλαχάρα: "Ήταν ο πρώτος μου αγώνας το βράδυ εδώ και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στο παιχνίδι μου, γιατί προπονήθηκα μόνο ένα βράδυ πριν από το τουρνουά, οπότε ήταν κάτι νέο για μένα. Ήταν περίεργο, είναι πολύ ψηλή, οπότε είναι δύσκολο να περάσεις τα σερβίς σου. Αλλά όταν βρήκα κάτι που λειτουργούσε προσπάθησα να το επαναλαμβάνω σε όλο τον αγώνα."

Για το πως νιώθει που είναι στα ημιτελικά: "Νιώθω πολύ καλά. Προφανώς η σεζόν μου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά αυτό το τουρνουά είναι πολύ πετυχημένο μετά και τη σημερινή νίκη και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ ακόμα να βγάλω καλά συναισθήματα στο court, μπορώ να παίζω με την καρδιά μου παρόλο που είμαστε ήδη 11 μήνες μετά το ξεκίνημα της σεζόν και απλά θα απολαύσω τον αυριανό αγώνα."

Για το τι πιστεύει ότι είναι αυτό που της δίνει περισσότερες νίκες σαν κι αυτή σε κλειστούς αγώνες: "Ξέρω πως επαναλαμβάνομαι, αλλά έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και με το μαχητικό μου πνεύμα. Πιστεύω πως κάποιες φορές απλά αξίζω να παίρνω τις νίκες σ' αυτούς τους αγώνες, εξαιτίας του τρόπου που τους προσεγγίζω. Αρχίζω να συνηθίζω αυτούς τους αγώνες και έτσι θα είναι από δω και πέρα, αν θέλω να παίζω μ' αυτές τις παίκτριες και να κερδίζω ξέρω πως θα πρέπει να κερδίζω τρίτα σετ τις περισσότερες φορές και να κάνω κάτι ξεχωριστό."

Για το τι έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που αντιμετώπισε την Sabalenka: "Την τελευταία φορά που παίξαμε ήταν στο Άμπου Ντάμπι φέτος, νομίζω πως το επίπεδό μου είναι καλύτερο από τότε. Προφανώς έχει πολύ καλή σεζόν, αλλά νιώθω πως είμαι πιο κοντά σ' αυτές τις παίκτριες πλέον. Η θέση μου στην κατάταξη το δείχνει αυτό, τα αποτελέσματά μου το δείχνουν αυτό. Πραγματικά πλησιάζω όλο και πιο κοντά σ' αυτές και αποδεικνύω στον εαυτό μου και σε όλους τους άλλους πως μπορώ να τις κερδίσω, όπως έκανα και σήμερα."

Για το πλεονέκτημα της εξαιρετικής της φυσικής κατάστασης: "Πάντα λέω πως η φυσική κατάσταση είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία και τη χρησιμοποιώ, γιατί είμαι 10 εκατοστά κοντύτερη από εκείνη, οπότε χρειάζομαι να έχω κάτι που δεν έχουν αυτές οι παίκτριες, ώστε να μπορώ να τις αντιμετωπίσω. Πιστεύω πως η φυσική κατάσταση είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις μου, είναι κάτι που κάνει πολλές παίκτριες να φοβούνται, επειδή ξέρουν πως μπορώ να αντέξω περισσότερο, μπορώ να είμαι έξω στο court για 3, 4, ή 5 ώρες αν χρειαστεί."

Για το ότι θα έχει μόνο 20 ώρες περίπου μέχρι τον αγώνα με την Anett Kontaveit, που είχε ρεπό τη Δευτέρα: "Κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις, σχετικά με τα ρεπό και την ξεκούραση, αλλά ήξερα πως θα είχα έναν πολύ δύσκολο αγώνα σήμερα και πως δεν θα είχα πολύ χρόνο για να ξεκουραστώ. Πιστεύω όμως πως έχω έναν από τους καλύτερους γυμναστές στο tour, χωρίς να θέλω να ακουστώ αλαζονική. Θα κάνω τα πάντα για να ανακάμψω και αν η Anett είναι καλύτερη αύριο, απλά θα είναι καλύτερη."

Για το πότε συνειδητοποίησε ότι η φυσική κατάσταση είναι ένα από τα δυνατότερα όπλα της: "Ακόμα και ως παιδί ήμουν πολύ δυνατή, θυμάμαι να τρέχω και να είμαι διαφορετική από τα άλλα κορίτσια, αυτό έλεγαν οι γονείς μου. Αλλά και όλα αυτά τα χρόνια που προπονούμαι με τον γυμναστή μου. Είναι κάτι που μ' αρέσει να κάνω, λατρεύω να περνάω χρόνο στο γυμναστήριο και να σπάω ρεκόρ, να κάνω γρηγορότερους χρόνους στο τρέξιμο, να σηκώνω περισσότερα βάρη, να κάνω ασκήσεις που δεν μπορούσα πριν."

Τέλος, για τον αγώνα της με την Kontaveit, μια πολύ καλή της φίλη εκτός γηπέδων, που θα είναι ο 5ος φετινός και ο 12ος συνολικά, είπε: "Μετά από 11 φορές που έχουμε παίξει, έχουμε συνηθίσει να μπορούμε να αφήσουμε τη φιλία μας εκτός γηπέδου. Έχει απίστευτα αποτελέσματα και της αξίζει να είναι εδώ. Δεν ξέρω αν το άκουσε στο court, αλλά της είχα πει στη Μόσχα ότι θα την δω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη που είναι εδώ, είναι πολύ καλός άνθρωπος και της αξίζει. Θα παλέψω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρεθώ στον τελικό, αλλά θέλω πολύ και να απολαύσω τον αγώνα γιατί η ατμόσφαιρα εδώ είναι εξωπραγματική."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots