WTA
Σάκκαρη: "Απογοητευμένη γιατί σπατάλησα την ευκαιρία"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 10:35

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν πολύ απογοητευμένη στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα στα ημιτελικά από την Anett Kontaveit, εξήγησε πως δεν ένιωσε ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε και είδε ξανά τα ίδια λάθη από άλλους μεγάλους ημιτελικούς που έχασε φέτος.

"Σήμερα ήταν μια χαμένη ευκαιρία από τη δική μου πλευρά. Προφανώς σέβομαι πολύ το παιχνίδι της Anett και την προσωπικότητά της, αλλά πιστεύω πως σήμερα ήμουν πολύ κοντά στο να πάρω αυτή την ευκαιρία και απλά τη σπατάλησα. Γι' αυτό πονάει πολύ, δεν ήταν μια κακοτυχία, ήταν ότι απλά σπατάλησα μια ακόμα καλή ευκαιρία. Πονάει πολύ και φυσικά το πνευματικό κομμάτι είναι κάτι που θα κάτσω να δουλέψω μόλις ξεκουραστώ και κάτσω να σκεφτώ όλα αυτά που έχω πετύχει αυτή τη χρονιά", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα της με 6-1, 3-6, 6-3 από την Kontaveit για τα ημιτελικά του WTA Finals.

Όπως εξήγησε λίγο αργότερα και στο tennisnews.gr, η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη ακριβώς επειδή δεν ένιωσε πως έκανε το καλύτερο που μπορούσε έξω στο court: "Είμαι τόσο απογοητευμένη γιατί πιστεύω ότι δεν έκανα το καλύτερο που μπορούσα εκείνη τη στιγμή, δεν το διαχειρίστηκα σωστά, έκανα λάθη. Όχι μόνο τενιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Σίγουρα δεν μπορώ να κατηγορώ τον εαυτό μου γι' αυτό που έγινε, αλλά είναι απογοητευτικό. Η ζωή όμως συνεχίζεται και υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα εκεί έξω από ένα χαμένο ματς τένις."

Αναφέραμε ακόμα και το ζήτημα της κόπωσης, με τη Μαρία, που έπρεπε να παίξει έναν πολύ απαιτητικό αγώνα το προηγούμενο βράδυ, να εξηγεί πως ο προγραμματισμός είναι άδικος και χθες δεν μπόρεσε να κοιμηθεί πριν από τις 3 το πρωί.

"Νομίζω ότι υπήρξε τεράστια αδικία μεταξύ των δυο παικτριών, η μια παίκτρια είχε μιαμιση μέρα για να ξεκουραστεί και εγώ κοιμήθηκα στις 3 το πρωί χθες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ εξαιτίας της υπερέντασης. Οπότε δεν είχαμε την ίδια ξεκούραση και όσο φιτ και καλά γυμνασμένη να είμαι, είναι ανθρώπινο αμα δεν κοιμηθείς σωστά και δεν έχεις την απαραίτητη ξεκούραση να μην μπορέσεις να αποδώσεις όπως πρέπει. Υπάρχει τεράστια αδικία πάνω σ' αυτό, γιατί οι γυναίκες πολλές φορές καλούμαστε και στα Grand Slams να παίξουμε δυο μέρες συνεχόμενα μεταξύ των προημιτελικών και των ημιτελικών, όπως μου 'χει συμβεί επανειλημμένα φέτος."

Σε άλλη ερώτηση που της έγινε στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, η Μαρία συνέκρινε την ήττα αυτή με την ήττα που είχε υποστεί στα ημιτελικά του Roland Garros, από την Barbora Krejcikova: "Ξεκάθαρα υπήρχε ομοιότητα. Εντάξει σ' αυτό το ματς δεν ήμουν τόσο κοντά όσο σε εκείνο στο Roland Garros, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο λάθος εγκεφαλικά και ψυχολογικά. Δεν ξέρω τι να πω, μου είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να σχολιάσω το τι έγινε εκεί, νομίζω ότι πέταξα μια ακόμα ευκαιρία."

Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ρωτήθηκε και για το πλάνο της στην off-season: "Θα ξεκουραστώ για 2 εβδομάδες και μετά θα εκμεταλλευτώ τον υπόλοιπο χρόνο για να προπονηθώ και για να βελτιώσω όλα αυτά που έχω να βελτιώσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots