WTA
Μεγάλη Muguruza, πρωταθλήτρια στο WTA Finals! (vids)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza © WTA Finals
tn team Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 5:31

H Garbine Muguruza κέρδισε για 2η φορά μέσα στην εβδομάδα την Anett Kontaveit και έγινε πανάξια η νέα πρωταθλήτρια του WTA Finals, κατακτώντας τον σημαντικότερο τίτλο της στα 4 τελευταία χρόνια!

Μια πολύ σπουδαία εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Garbine Muguruza, που κέρδισε την Anett Kontaveit με 6-3, 7-5 στον τελικό του WTA Finals και έγινε η νέα πρωταθλήτρια στο τουρνουά, το οποίο δεν είχε πραγματοποιηθεί από το 2019.

Η Muguruza κατάφερε να κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της στα 4 τελευταία χρόνια, απ' όταν είχε κατακτήσει το Wimbledon τον Ιούλιο του 2017, ενώ κέρδισε για 2η φορά αυτή την εβδομάδα την Kontaveit, που πήγε στη Γουαδαλαχάρα ως η πιο φορμαρισμένη παίκτρια στον κόσμο, έχοντας κερδίσει τις 27 από τις 29 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour.

H Muguruza την είχε κερδίσει αρχικά στον τελευταίο της αγώνα στο round robin με 6-4, 6-4, για να πάρει έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά. Μετά κέρδισε την Paula Badosa με 6-3, 6-3 και σήμερα κέρδισε ξανά στα δυο σετ την Kontaveit, για να κλείσει το WTA Finals με 3 συνεχόμενες straight sets νίκες!

Η 28χρονη Ισπανίδα ήταν αισθητά καλύτερη στο 1ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν νωρίς από ένα break για το 2-2, αλλά η Muguruza έκανε δυο ακόμα break, στο 7ο και στο 9ο game, για να πάρει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ταλαιπωρήθηκε λίγο η Muguruza, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν σε θέση να ανεβάσει το επίπεδό της και να κλείσει το ματς. Συγκερκιμένα, η Ισπανίδα είχε χρειαστεί να σβήσει διπλό break point στο 3ο game, για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 2-1.

Στο 6ο game έχασε εκείνη ένα break point, με την Kontaveit να ισοφαρίζει σε 6-6, ενώ στο επόμενο game η Εσθονή έκανε ένα πολύ σημαντικό break, για να περάσει μπροστά με 4-3. Κράτησε και το σερβίς της (από το 15-30) η Kontaveit, που βρέθηκε μπροστά με 5-3 στο 2ο σετ.

Η Muguruza δεν έχασε την ψυχραιμία της όμως και έκανε πολύ εντυπωσιακό κλείσιμο στο ματς, κερδίζοντας από εκείνο το σημείο 4 games στη σειρά και τους 16 από τους 20 τελευταίους πόντους του τουρνουά, για να "κλειδώσει" την τεράστια νίκη της έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος καριέρας για τη Muguruza (10-7 σε τελικούς), που έχει κερδίσει 2 Grand Slams και 3 1000άρια τουρνουά, ένα από αυτά φέτος στο Ντουμπάι. Η Ισπανίδα θα τερματίσει τη σεζόν στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια εκπληκτική χρονιά ολοκληρώθηκε και για την Kontaveit, που σήμερα έπαιξε τον 7ο τελικό της για το 2021 και υπέστη την πρώτη ήττα μετά από 4 συνεχόμενους κερδισμένους τελικούς. Έχει 5 τίτλους και 8 ήττες σε τελικούς η Εσθονή, η οποία έπαιξε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της στη Γουαδαλαχάρα και θα τερματίσει το 2021 στο Νο.7 του κόσμου, που θα γίνει και το νέο της career high την ερχόμενη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots