WTA
#WhereIsPengShuai: Η κοινότητα του τένις σύσσωμη στο πλευρό της Peng Shuai

 
#WhereIsPengShuai: Η κοινότητα του τένις σύσσωμη στο πλευρό της Peng Shuai
tn team Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 - 14:46

Με το hashtag #WhereIsPengShuai, η Μαρία Σάκκαρη, η Serena Williams, η Chris Evert, η Naomi Osaka και πολλοί ακόμα συμμετέχουν στο κύμα συμπαράστασης προς την Peng Shuai, της οποίας η τύχη συνεχίζει να αγνοείται, με την WTA να λαμβάνει μόνο ένα πολύ ύποπτο mail όλες αυτές τις μέρες που την αναζητεί.

Θυμίζουμε πως η Peng Shuai είχε καταγγείλει στις 2 Νοεμβρίου τον βιασμό της από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Zang Gaoli, ενώ βρισκόταν στο Πεκίνο, μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, Weibo. Η δημοσίευσή της κατέβηκε μετά από 20 περίπου λεπτά και η τύχη της αγνοείται έκτοτε.

Η WTA δραστηριοποιήθηκε με μια δυνατή ανακοίνωση, μέσα από την οποία ζήτησε από την Κίνα να διερευνήσει το συμβάν με διαφάνεια και όχι με λογοκρισία. Οι πρώτες πληροφορίες, μέσα από τις πηγές της WTA στην Κίνα, έλεγαν πως η Peng Shuai είναι καλά και ασφαλής, ωστόσο ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, δεν μπόρεσε να τις διασταυρώσει ποτέ, αφού δεν κατάφερε να έρθει ο ίδιος σε επαφή με την 35χρονη τενίστρια.

Επιπλέον, έλαβε ένα mail το οποίο ήταν πολύ ύποπτο, με τον ίδιο τον Simon να αμφισβητεί την εγκυρότητά του και να προσπαθεί να ασκήσει νέα πίεση στην Κίνα: "Η ανακοίνωση αυτή το μόνο που έκανε ήταν να εγείρει τις ανησυχίες μου για την ασφάλεια της Peng Shuai. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η Peng Shuai έγραψε αυτό το mail, η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζεται αποδείξεις πως είναι ασφαλής. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί της με πολλούς τρόπους και ακόμα δεν τα έχω καταφέρει", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της WTA.

To ύποπτο mail που έλαβε η WTA με την υπογραφή της Peng Shuai:

Και η απάντηση του Steve Simon:

Με το mail να μεγαλώνει τις ανησυχίες και τις μέρες να περνούν και την Peng να συνεχίζει να αγνοείται, ένα ισχυρό κύμα συμπαράστασης έχει αναπτυχθεί μέσα από τα social media, με τις Billie Jean King, Chris Evert, Naomi Osaka, Serena Williams, Kim Clijsters και Μαρία Σάκκαρη να είναι μόνο μερικές από τις τενίστριες που χρησιμοποίησαν το hashtag #WhereIsPengShuai, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends στον αθλητισμό σε παγκόσμια κλίμακα στο Twitter. Επίσης δημοσίευση έκαναν πολλοί φορείς του τένις, καθώς και πολλοί άνδρες παίκτες, ανάμεσά τους και ο Andy Murray.

Απ' ότι φαίνεται η υπόθεση της Peng Shuai θα ξεπεράσει κατά πολύ την κοινότητα του τένις, με τον Gerard Pique να είναι το πρώτο μεγάλο όνομα εκτός αθλήματος που επίσης τοποθετήθηκε, ενώ ο Jim Banks από το κονγκρέσο της Ιντιάνα έγραψε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, θέλοντας να γνωστοποιήσει το ζήτημα και στον Λευκό Οίκο, με το μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο του 2022 να είναι κάτι που έχει ακουστεί ήδη από πολλές και διάφορες μεριές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots