WTA
WTA: "Η Peng Shuai είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει"

 
Shuai Peng
Shuai Peng © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 20:22

Η WTA επικοινώνησε με τις επαφές της στην Κίνα και διέψευσε πως η Peng Shuai αγνοείται, δηλώνοντας πως είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει. Τη στήριξή της στον αγώνα αυτόν και στην απόδοση δικαιοσύνης εξέφρασε και η ΑΤΡ, με δική της ανακοίνωση.

Περίπου 10 μέρες μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών της Peng Shuai, η WTA έβγαλε χθες μια δυναμική ανακοίνωση μέσα από την οποία στήριξε την 35χρονη Κινέζα τενίστρια και ζήτησε από το κράτος της Κίνας να τηρήσει τη διαφάνεια, να σταματήσει τη λογοκρισία και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Θυμίζουμε πως η Shuai κατήγγειλε μέσα από τη σελίδα της στο Weibo (τη μεγαλύτερη social media πλατφόρμα της Κίνας) ότι τη βίασε ο Zhang Gaoli, πρώην αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης. Λίγα λεπτά μετά, η δημοσίευση κατέβηκε - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - ενώ δεν έκανε κάποια άλλη δημοσίευση ή δήλωση έκτοτε η 35χρονη τενίστρια. Μάλιστα, η Daily Mail δημοσίευσε ότι χάθηκαν εντελώς τα ίχνη της, κανείς γνωστός δεν επικοινώνησε μαζί της από εκείνη τη μέρα και το δημοσίευμα αυτό έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και δημιούργησε έντονες ανησυχίες.

Η πρόεδρος της WTA, Steve Simon, διέψευσε τη συγκεκριμένη πληροφορία αναγγέλοντας ότι είναι ασφαλής, δεν μπόρεσε όμως και να το διασταυρώσει, αφού δεν μίλησε με την ίδια την Peng.

"Έχουμε λάβει επιβεβαίωση από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης και της Ομοσπονδίας Τένις της Κίνας, πως είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει. Απ' ότι καταλαβαίνω βρίσκεται στο Πεκίνο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορώ και να επιβεβαιώσω, επειδή δεν μίλησα ο ίδιος μαζί της", είπε ο Simon στη New York Times.

Επίσημα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΑΤΡ σήμερα, Andrea Gaudenzi, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την WTA: "Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια της τενιστικής κοινότητας. Μας ανησυχεί πολύ η αβεβαιότητα για την ασφάλεια της παίκτριας της WTA, Peng Shuai. Μας ενθαρρύνουν οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις που έλαβε η WTA ότι είναι ασφαλής και υποστηρίζουμε πλήρως την έκκληση της WTA για δίκαιη και διαφανή έρευνα των καταγγελιών της για σεξουαλική επίθεση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots