WTA
ΔΟΕ: Είχαμε και 2η βιντεοκλήση με την Peng

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 - 13:29

Την ώρα που η WTA συμπληρώνει ένα μήνα χωρίς τη δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας με την Peng Shuai, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπεί ανακοίνωσε πως είχε και μια δεύτερη βιντεοκλήση με την 35χρονη Κινέζα τενίστρια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε μια δεύτερη επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης με την Peng, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Θυμίζουμε πως η ΔΟΕ, μέσω του προέδρου της Thomas Bach και δυο ακόμα μελών της, ήταν και παραμένει ο μοναδικός φορέας που κατάφερε να επικοινωνήσει ζωντανά με την Peng την προηγούμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου.

"Μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία με πολλούς άλλους ανθρώπους και οργανισμούς για την υγεία και την ασφάλεια της Peng Shuai. Γι' αυτό, μόλις χθες, μια ομάδα της ΔΟΕ πραγματοποίησε άλλη μια βιντεοκλήση μαζί της", ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

"Tης προσφέραμε την πλήρη στήριξή μας και θα μείνουμε σε στενή επαφή μαζί της, έχοντας ήδη συμφωνήσει σε μια συνάντηση τον Ιανουάριο. Η Peng Shuai φαινόταν ασφαλής και καλά, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται", κατέληξε η ανακοίνωση.

Το Πεκίνο φιλοξενεί τους επόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2022 και στην πρώτη βιντεοκλήση ο Thomas Bach είχε πει στην Peng πως θα βγουν για φαγητό όταν θα βρεθεί εκεί για τη διοργάνωση.

Η Peng δεν είχε εμφανιστεί δημόσια για περίπου 3 εβδομάδες μετά την καταγγελία της μέσα από τα social media για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli και υπήρξε μια πολύ έντονη ανησυχία και ένα κύμα συμπαράστασης από την παγκόσμια κοινότητα του τένις και όχι μόνο.

Οι λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις της το τελευταίο δεκαήμερο και οι δυο βιντεοκλήσεις από τη ΔΟΕ, που δεν δείχνει καμία προθυμία να συγκρουστεί με την Κίνα, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές ήταν, με τη WTA να παίρνει μια πολύ μεγάλη απόφαση χθες το βράδυ, ανακοινώνοντας πως θα αποσύρει όλα τα τουρνουά της που φιλοξενούνται στην Κίνα για το 2022, μέχρι νεοτέρας. Να σημειωθεί πως η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στο τένις τα τελευταία χρόνια, ιδίως για τη WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots