WTA
Η πρώτη επικοινωνία της Shuai Peng μετά την καταγγελία

 
Η πρώτη επικοινωνία της Shuai Peng μετά την καταγγελία
tn team Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 10:21

Μετά την καταγγελία της κατά πρώην κυβερνητικού στελέχους της Κίνας, τη μυστήρια εξαφάνισή της από τα social media και τον τεράστιο ντόρο που δημιουργήθηκε, η Shuai Peng μίλησε για πρώτη φορά, έχοντας βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Thomas Bach, τον οποίο διαβεβαίωσε πως είναι καλά, ασφαλής και επιθυμεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτική της ζωή.

Μετά από τις πολλές φήμες και την έντονη ανησυχία που αναπτύχθηκαν γύρω από τη μυστηριώδη εξασφάνιση της Shuai Peng από τα social media, μετά την καταγγελία που έκανε για βιασμό από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Ghaoli, η 35χρονη τενίστρια πραγματοποίησε την πρώτη της επικοινωνία.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της, να της μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης και να διαπιστώσει πως είναι υγιής. Στο δωμάτιο ήταν και η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ, Emma Terho, καθώς και το μέλος της ΔΟΕ από την Κίνα, Li Lingwei, που γνωρίζει προσωπικά την Peng.

Η Peng τους διαβεβαίωσε πως είναι ασφαλής, βρίσκεται στο σπίτι της στο Πεκίνο, αλλά ζήτησε και να γίνει σεβαστή από τον κόσμο η ιδιωτική της ζωή, γι' αυτό και περνάει χρόνο με τους φίλους της και την οικογένειά της αυτή την περίοδο. Θυμίζουμε πως χρειάστηκαν να περάσουν 18 μέρες από την καταγγελία της, για να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση χθες σε ένα τουρνουά juniors στο Πεκίνο, ενώ οι σελίδες της στα social media της Κίνας παραμένουν απενεργοποιημένες.

"Ανακουφίστηκα όταν είδα πως η Shuai Peng είναι καλά, αυτή ήταν η βασική μας ανησυχία. Φάνηκε να είναι εντάξει και χαλαρή. Της προσφέραμε τη στήριξή μας και της ζητήσαμε να μη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας για ό,τι χρειαστεί, κάτι που εκτίμησε", είπε η Terho.

Στο τέλος της βιντεοκλήσης, ο πρόεδρος της ΔΟΕ προσκάλεσε την Peng σε δείπνο στο Πεκίνο, όπου θα βρεθεί τον Ιανουάριο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022 τον Ιανουάριο. Να σημειωθεί πως η ΔΟΕ, δέχτηκε πιέσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου για να σαμποτάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, εξαιτίας της υπόθεσης της Peng.

Επιπλέον υλικό, κάποιο βίντεο ή κάποιο ηχητικό απόσπασμα από τη συνομιλία, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, με αρκετό κόσμο να συνεχίζει να θεωρεί ύποπτα τα όσα συμβαίνουν και να πιστεύει πως η Peng είναι υπό παρακολούθηση. Από την άλλη πλευρά, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ στην Κίνα μεταδίδουν πως όσοι συνεχίζουν να ανησυχούν, δεν ανησυχούν πραγματικά για την υγεία της τενίστριας, αλλά χρειαζόντουσαν μια αφορμή για να πλήξουν τη χώρα κι επομένως καμιά απόδειξη δεν πρόκειται να τους πείσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots