WTA
Επιστρέφει και η WTA στην Κίνα

 
Επιστρέφει και η WTA στην Κίνα
© Aly Wong / Reuters
tn team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 10:53

Η WTA ανακοίνωσε πως αυτό το φθινόπωρο θα επιστρέψει στην Κίνα, για 1η φορά μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας και παρά την υπόθεση της Peng Shuai, που δεν έκλεισε ποτέ.

Μετά την ITF και η WTA φαίνεται πως θα επιστρέψει στην Κίνα αυτό το φθινόπωρο, όταν και αναμένεται να διεξαχθούν ξανά τουρνουά της στη χώρα της Ασίας, για 1η φορά μετά το 2019.

Ο επίσημος λόγος της απουσίας του τένις από την Κίνα ήταν όλο αυτό τον καιρό η πανδημία, ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2021 η WTA είχε πάρει θέση στις έντονες διαμαρτυρίες της τενιστικής κοινότητας για την εξαφάνιση της Peng Shuai, μετά από καταγγελία της πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην κυβερνητικό στέλεχος.

Για εβδομάδες μετά τη σχετική δημοσίευση της, η Peng ήταν αγνοούμενη και τελικά έδωσε σημεία ζωής, ωστόσο οι τρόποι με τους οποίους επέλεξε να το κάνει διατήρησαν τις καχυποψίες της WTA, που παρέμεινε αιχμηρή στις ανακοινώσεις της.

Η ιστορία της Peng έκλεισε με την συνέντευξή της στη γαλλική L'Equipe, τον Φεβρουάριο του 2022 στο Πεκίνο. Να σημειωθεί πως όλες οι δημόσιες εμφανίσεις της Peng μετά τη δημοσίευσή της έγιναν στο Πεκίνο, γι' αυτό και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου συνέχισε να είναι καχύποπτη.

Η WTA ωστόσο φαίνεται πως δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια στην υπόθεση, παρόλο που τότε μέσω του διευθυντή της, Steve Simon, είχε εκφράσει την επιθυμία του να μιλήσει ο ίδιος με την Peng και να είναι εκτός Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, η WTA σύντομα θα ανακοινώσει κι επίσημα την επιστροφή της στην Κίνα, διοργανώνοντας τουρνουά εκεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Μέχρι στιγμής, η WTA έχει ανακοινώσει το πρόγραμμά της έως και το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots