WTA
Peng Shuai: "Ποτέ δεν μίλησα για σεξουαλική κακοποίηση" (vids)

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 11:41

Η Peng Shuai μίλησε για πρώτη φορά από τότε που έκανε εκείνη την περίφημη δημοσίευση στο Weibo, υποστηρίζοντας πως δεν έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και πως τα όσα έγραψε τότε παρερμηνεύτηκαν από τον κόσμο!

Η Peng έλυσε τη σιωπή της μετά από πολλές εβδομάδες σχετικά με την καταγγελία της, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να φουντώσει τις φήμες και να εγείρει την καχυποψία και την ανησυχία του κόσμου.

Η 35χρονη Κινέζα τενίστρια, η οποία είχε καταγγείλει τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli για σεξουαλική κακοποίηση, πήρε πίσω τις κατηγορίες και μάλιστα υποστήριξε πως η δημοσίευσή της παρερμηνεύτηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε για την εφημερίδα της Σιγκαπούρης, Lianhe Zaobao.

"Πρέπει να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν είπα ή έγραψα πως κάποιος με κακοποίησε σεξουαλικά. Πρέπει να το ξεκαθαρίσω αυτό", είπε η Peng, προσθέτοντας: "Όσον αφορά τη δημοσίευση στο Weibo, ήταν ένα προσωπικό ζήτημα και έχει παρεξηγηθεί. Δεν θα πρέπει να γίνονται διαστρεβλώσεις."

Σχετικά με τις φήμες που δεν τη θέλουν ελεύθερη, απάντησε: "Πάντα ήμουν ελεύθερη. Γιατί να με παρακολουθεί κάποιος;"

Η Peng ρωτήθηκε και για τη μοναδική επικοινωνία που είχε όλο αυτό τον καιρό με τη WTA, που ήταν ένα e-mail. Υποστήριξε πως εκείνη έγραψε το mail, απλά χρειάστηκε να της το μεταφράσει κάποιος, διότι δε γνωρίζει τόσο καλά αγγλικά.

Δεν ρωτήθηκε στην Peng γιατί εξαφανίστηκε η μακροσκελής και λεπτομερής ανάρτηση της 2ης Νοεμβρίου, η οποία άνοιξε αυτή την ιστορία που ακόμα απέχει από το να κλείσει. Τόσο η WTA, όσο και η υπόλοιπη τενιστική κοινότητα, παραμένει δύσπιστη με όλα αυτά και αυτή η συνέντευξη κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι, μετά απ' αυτή την περίεργη ανασκευή της Peng.

Θυμίζουμε πως σε μια κίνηση υποστήριξης στην Κινέζα τενίστρια, η WTA, όπως και η ITF, απέσυραν όλα τα τουρνουά τους από τη χώρα μέχρι νεοτέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots