WTA
Η κλήρωση της Σάκκαρη στην Αδελαΐδα

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 - 10:45

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πολύ δυνατού τουρνουά της Αδελαΐδας, στο οποίο συμμετέχουν 8 παίκτριες από το Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο.3 του ταμπλό, ενώ στα προκριματικά θα αγωνιστεί η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το τουρνουά της Αδελαΐδας αλλά και για τη νέα σεζόν, απέναντι στην Tamara Zidansek από τη Σλοβενία. Αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πάρει τη νίκη, θα αντιμετωπίσει είτε την Shelby Rogers, είτε κάποια qualifier, στον 2ο γύρο.

Στα προημιτελικά, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, διασταυρώνεται με την Elena Rybakina, No.7 στο ταμπλό, ενώ στα ημιτελικά με την Aryna Sabalenka, Νο.2 του ταμπλό.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό και πιθανές αντίπαλες της Μαρίας μόνο στον τελικό, βρίσκονται η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty, η Νο.4 του ταμπλό, Paula Badosa, η Νο.5 Iga Swiatek και η Νο.6 Sofia Kenin.

Η Barty θα παίξει απευθείας στον 2ο γύρο, όπου έχει πιθανή αντίπαλη την Coco Gauff, ενώ στα προημιτελικά διασταυρώνεται με την Kenin. Αναμφίβολα τη δυσκολότερη κλήρωση είχε η Badosa, η οποία θα παίξει στον 1ο γύρο με τη Victoria Azarenka, στον 2ο γύρο είναι πιθανό να παίξει με την Petra Kvitova και στα προημιτελικά έχει πιθανές αντίπαλες τις Iga Swiatek και Leylah Fernandez. Φυσικά, στα ημιτελικά διασταυρώνεται με την Barty.

Στα προκριματικά της πολύ δυνατής διοργάνωσης της WTA, θα αγωνιστεί η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία θα έχει δύσκολη αποστολή αφού θα παίξει στην πρεμιέρα της με τη Βρετανίδα Francesca Jones, Νο.9 στο ταμπλό και Νο.151 στον κόσμο. Η νικήτρια αυτού του αγώνα θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στο κυρίως ταμπλό, είτε απέναντι στην Ελβετίδα Stefanie Voegele, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.147 στον κόσμο, είτε απέναντι στη Γερμανίδα Tatjana Maria, Νο.284 στον κόσμο.

WTA Adelaide International - Κυρίως ταμπλό

WTA Adelaide International - Προκριματικό ταμπλό

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots