WTA
Σάκκαρη: "Είμαι εδώ για να κερδίσω"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 - 12:36

Η Μαρία Σάκκαρη θα μπει σε λίγες ώρες στη μάχη του Adelaide International και θα δώσει την πρώτη της αναμέτρηση για το 2022. Παρά την πολύ σύντομη off-season που είχε, είναι έτοιμη να συνεχίσει το έργο της από εκεί που το άφησε, μετά από ένα συγκλονιστικό 2021.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επέστρεψα στην Αυστραλία. Όπως έχω ξαναπεί, είμαι πολύ χαρούμενη που οι συνθήκες είναι διαφορετικές από πέρσι. Έχω πει πολλές φορές πόσο αγαπώ την Αυστραλία και πόσο απολαμβάνω να παίζω εδώ, εξαιτίας της τεράστιας ελληνικής κοινότητας. Είναι θαυμάσιο που είμαι πίσω στον Ήλιο, αφού πάγωσα στην Αθήνα!" δήλωσε η Σάκκαρη στο άνοιγμα της πρώτης της συνέντευξης Τύπου για το 2022, από την Αδελαΐδα.

Για το πως μοίρασε τον χρόνο της μετά το WTA Finals της Γουαδαλαχάρα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, είπε: "Είχα δυο εβδομάδες άδεια μετά από εκείνη τη μέρα και πήγα στο σπίτι μου. Μετά απ' αυτό προπονήθηκα για 3 εβδομάδες. Ήταν πολύ μικρό διάλειμμα, κάτι που δεν έχω συνηθίσει. Ο Tom μου είπε να προσπαθήσω να το συνηθίζω! Ήταν ωραία. Πέρασα χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου, αλλά ήταν για πολύ λίγο. Νιώθω σαν χθες που ήμουν στο Μεξικό."

Για τις συζητήσεις που είχε με τον Tom Hill και την ομάδα της, ούσα η 6η παίκτρια στον κόσμο: "Ήταν μια απίθανη σεζόν προφανώς, η ομάδα και η οικογένειά μου το γνωρίζουν αυτό. Κάποιες φορές δυσκολευόμουν να πιστέψω ότι ήμουν στο Νο.6 του κόσμου, επειδή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Εγώ και ο Tom είμαστε στην ίδια σελίδα, σχετικά με το τι πρέπει να βελτιώσω στο τένις και στην ψυχολογία μου. Λέω σε πολύ κόσμο πως θέλω να είμαι μια πιο βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου φέτος, σε σχέση με πέρσι. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θέλω να πετύχω. Έχοντας τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου, μπορώ να το πετύχω αυτό. Και φυσικά με το να πιέσω τον εαυτό μου λίγο περισσότερο απ' ότι πέρσι, ελπίζω πως θα μπορέσω να το πετύχω."

Για το τι δούλεψε περισσότερο σ' αυτή την pre-season: "Ακόμα αφιερώνω πολύ χρόνο στο σερβίς. Οι επιστροφές ήταν κάτι στο οποίο επίσης αφιέρωσα πολύ χρόνο και αυτό ήταν πολύ βαρετό, αλλά απαραίτητο. Λίγο-πολύ όμως δούλεψα πάνω σε όλα. Ήθελα να βελτιώσω το footwork μου, τα ανεβάσματά μου στο φιλέ, τα slice μου. Δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να τα αλλάξουμε όλα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουμε μαζί μας και τον Tony, τον hitting partner μου, που ταξιδεύει μαζί μου. Επειδή πιστεύουμε πως ακόμα και μέσα στα τουρνουά μπορώ να δουλέψω και να βελτιώσω κάποια πράγματα. Ακόμα το δουλεύουμε, πιστεύω πολύ ότι υπάρχει χρόνος μέσα στα τουρνουά στα οποία μπορείς να βελτιώσεις κάποια πράγματα σαν κι αυτά."

Για το πως νιώθει λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν και δυο εβδομάδες πριν το Australian Open: "Νιώθω πιο χαλαρή. Φυσικά και είμαι εδώ για να κερδίσω το τουρνουά. Δεν λέω πως ήρθα εδώ απλά για να δώσω κάποιους αγώνες στην Αυστραλία. Ξέρω πως μπορεί να μην παίξω το καλύτερό μου τένις από την πρώτη εβδομάδα και έχοντας κλείσει τόσο πρόσφατα την προηγούμενη σεζόν. Αλλά έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Δεν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου από αυτή την εβδομάδα. Θα προσπαθήσω να βγάλω στο γήπεδο τη δουλειά που έχω κάνει στη σύντομη pre-season μου. Θα δούμε πως θα πάει. Θέλω φυσικά να είμαι έτοιμη για το Australian Open, που είναι ο μεγάλος στόχος όλων μας γι' αυτόν τον μήνα."

Για το αν νιώθει διαφορετικά σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής σεζόν: "Είναι διαφορετικά επειδή, όπως ανέφερα, είχαμε πολύ σύντομη περίοδο ξεκούρασης. Είδα πως κάποιες παίκτριες που ήταν στο Μεξικό, δεν θα παίξουν αυτή την εβδομάδα. Δεν ξέρω αν θα πάει καλά αυτή η σεζόν, αν θα παίξω στο Finals ξανά, αλλά είναι ένα θέμα που δεν θα σκεφτώ για τους επόμενους 10 μήνες. Νιώθω έτοιμη, είμαι ενθουσιασμένη και είμαι εδώ. Είμαι εδώ για να παίξω, είμαι εδώ για να κερδίσω. Είτε είμαι έτοιμη, είτε όχι, πρέπει να το κάνω. Νιώθω πάντως πως βρίσκομαι σε καλή θέση αυτή τη στιγμή. Είχα μόλις 2 εβδομάδες για να ξεκουραστώ, αλλά από την άλλη μόλις επέστρεψα στο γυμναστήριο μετά από 2 εβδομάδες που δεν έκανα τίποτα, ένιωθα πως ήμουν σε αρκετά καλή κατάσταση. Αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση."

Για το τι την κάνει να αναρωτιέται περισσότερο σχετικά με το τι θα φέρει αυτή η χρονιά: "Αυτή είναι ερώτηση παγίδα, είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί. Μετά από μια τόσο καλή σεζόν, είμαι περίεργη να δω αν μπορώ να το κάνω ξανά και αν μπορώ να το κάνω ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι κάτι που όλες θα σκεφτόμασταν. Δεν αλλάζει πολύ από παίκτρια σε παίκτρια. Έχω αυτοπεποίθηση, πιστεύω πως μπορώ να κάνω ακόμα καλύτερη χρονιά, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, οπότε έχω και την περιέργεια να το δω. Ταυτόχρονα, είμαι αισιόδοξη ότι μπορώ να το κάνω."

Όσο για το highlight των διακοπών της: "Πέρασα δυο εβδομάδες με τον φίλο μου, τον οποίο είχα να δω καιρό. Ήταν ωραίο που τον είδα ξανά, περάσαμε ποιοτικό χρόνο μαζί και αυτό ήταν το καλύτερο διάλειμμα που θα μπορούσα να έχω. Αποσυνδέθηκα και δεν σκεφτόμουν το τένις, απλά πέρασα χρόνο μαζί του και ξεκουράστηκα."

Η Σάκκαρη θα κάνει την πρεμιέρα της στο 500άρι της Αδελαΐδας τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 02:30 ώρα Ελλάδας, απέναντι στην Tamara Zidansek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots