WTA
Σάκκαρη: "Μπορώ να τα πάω το ίδιο καλά φέτος, ίσως και καλύτερα"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Formula TX #FORMULATX
tennisnews team Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 - 21:34

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη, για την εκπληκτική της περσινή σεζόν, την πεποίθησή της πως μπορεί να παραμείνει στις ίδιες επιδόσεις και να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα φέτος, καθώς και για την πολύ καλή της σχέση με τον προπονητή της, Tom Hill.

Αναλυτικά όλα όσα είπε η Μαρία στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Αγία Πετρούπολη:

Για τους δυο ημιτελικούς Grand Slam που έπαιξε το 2021: "Είμαι πολύ περήφανη για τα επιτεύγματα που κατάφερα να πετύχω πέρσι. Ήταν μια εκπληκτική σεζόν. Είμαι σίγουρη πως φέτος μπορώ να τα πάω το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα. Οπότε δεν πιστεύω πως θα έχω το σύνδρομο της 'δεύτερης σεζόν'. Με ενθαρρύνει το γεγονός πως επέστρεψα στην Αγία Πετρούπολη μετά από δυο χρόνια, είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά και ανυπομονώ να δώσω τον πρώτο μου αγώνα για το τουρνουά."

Για τη σχέση και τη χημεία της με τον προπονητή της, Tom Hill: "Εκτιμώ πολύ τον Tom. Μου έχει δώσει πολλά στο τένις, αλλά εκτός απ' αυτό, τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Μου αρέσει όταν κάποιος μπορεί να διατηρεί μια σταθερή σχέση με τον προπονητή του. Εμείς τα πηγαίνουμε πολύ καλά όπως είπα με τον Tom, έχουμε μια χημεία που έφερε μεγάλα πράγματα στην καριέρα μου. Πιστεύω πως το ίδιο νιώθει και εκείνος."

Για το αν πλέον είναι πιο αναγνωρίσιμη από τον κόσμο στην Ελλάδα και πως το διαχειρίζεται αυτό: "Κάτι που άλλαξε στη ζωή μου από πέρσι, ειδικά μετά το Roland Garros, είναι πως όπου πηγαίνω στην Ελλαδα, ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός μαζί μου, λέει πολύ όμορφα πράγματα για μένα και για την καριέρα μου. Δεν με ενοχλεί που παίρνω τόση προσοχή, αντιθέτως μου δίνει θετική ενέργεια."

Για την πρεμιέρα της με την Anastasia Potapova: "Δεν θα είναι εύκολος αγώνας, επειδή η Anastasia είναι μια δυνατή αντίπαλος και παίζει στο τουρνουά της πατρίδας της. Πιστεύω όμως στο παιχνίδι μου. Βρίσκομαι σε μια καλή θέση τώρα στην κατάταξη, οπότε θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να μείνω σ' αυτό το τουρνουά όσο περισσότερο μπορώ. Θα προσπαθήσω να παίξω το καλύτερό μου τένις από τον πρώτο μου αγώνα."

Για τους στόχους της για φέτος: "Όπως είπα, πιστεύω πως μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα. Θέλω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να πετύχω, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτά δημόσια, επειδή είναι κάτι προσωπικό - εννοώ προσωπικοί στόχοι που έβαλα για τον εαυτό μου. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να τους πετύχω."

Για ποιο λόγο επέλεξε το St. Petersbourg Ladies' Trophy: "Είναι ένα 500άρι τουρνουά, οπότε έχει πολλούς πόντους να προσφέρει. Επίσης βρίσκεται κοντά στη χώρα μου, την Ελλάδα, σε σχέση με άλλα ταξίδια που κάνουμε, για παράδειγμα στην Αυστραλία ή στις ΗΠΑ. Αλλά ο βασικός λόγος που επέλεξα αυτό το τουρνουά, είναι η άψογη οργάνωσή του. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία 3 χρόνια το τουρνουά αυτό αναδεικνύεται το καλύτερο τουρνουά στην κατηγορία 500 της WTA. Λατρεύω όλο το προσωπικό που δουλεύει γι' αυτό το τουρνουά. Κάνουν άψογη δουλειά και μας φροντίζουν. Στ' αλήθεια απολαμβάνω να αγωνίζομαι εδώ."

Για το αν έχει επισκεφτεί αξιοθέατα στην Αγία Πετρούπολη: "Όπως είπα και πριν δυο χρόνια, όταν ήμουν πάλι εδώ, επισκέφτηκα το Ερμιτάζ. Τώρα, εξαιτίας της πανδημίας, δεν μπορούμε να επισκεπτόμαστε μουσεία, ή τους εκπληκτικούς ναούς της πόλης. Αλλά σίγουρα θα ξαναπάω όταν η πανδημία τελειώσει και αρθούν τα μέτρα. Θα ήθελα να δω περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα, επειδή η Αγία Πετρούπολη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Θέλω να ανακαλύψω όλα τα αξιοθέατά της."

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο St. Petersbourg Ladies' Trophy αύριο, στις 17:30 ώρα Ελλάδας (Nova Sports 6HD), απέναντι στην Anastasia Potapova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots