WTA
Καλή αρχή για τη Σάκκαρη στην Αγία Πετρούπολη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 - 19:23

Η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε εύκολη αποστολή στην πρεμιέρα της στην Αγία Πετρούπολη, ήταν όμως πολύ σοβαρή όποτε χρειάστηκε και ξεπέρασε στα δυο σετ το εμπόδιο της Anastasia Potapova. 

H Potapova έβαλε δύσκολα στη Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στην Αγία Πετρούπολη, όμως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειξε την κλάση της στις πιο δύσκολες στιγμές και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Η Σάκκαρη δεν είχε καλό ξεκίνημα στο ματς, σε αντίθεση με την Potapova που πέτυχε τους πρώτους 10 winners του παιχνιδιού και μάλιστα στα 3 πρώτα games, για να προηγηθεί με 3-0. Η 20χρονη Ρωσίδα είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί και με 4-0, με τη Σάκκαρη να μένει στο σετ και να μειώνει σε 1-3 από το 0-3, 15-40.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Potapova να ανατρέψει το 15-40 και να κρατήσει το σερβίς της για να φτάσει στο 4-1, αυτό όμως ήταν και το τελευταίο game που κέρδισε στο σετ, αφού η 26χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και με 5 games στη σειρά κατέκτησε το σετ με 6-4.

Συνέχισε το σερί της και το επέκτεινε στα 7 κερδισμένα games η Μαρία, που προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, σώζοντας μάλιστα 4 break points στο 2ο game. Παρόλα αυτά η Potapova συνέχισε να την πιέζει και τελικά έκανε το break back στο 4ο game, για το 2-2.

Και αυτό το σετ ήταν αρκετά κλειστό και η Ρωσίδα είχε τις ευκαιρίες της, με σημαντικότερες στο 8ο game, όταν η Σάκκαρη σε ακόμα ένα κρίσιμο σημείο έδειξε χαρακτήρα και έσβησε 3 break points, για να αποφύγει το 3-5 και να κάνει το 4-4. Στο αμέσως επόμενο game η πρωταθλήτριά μας "έσπασε" το σερβίς της Potapova και πέρασε μπροστά με 5-4, για να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-4 και τη νίκη, που ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

"Είχα κακή αρχή και γενικά δεν ήταν ο καλύτερος μου αγώνας, αλλά βρήκα τρόπο να κερδίσω στο τέλος και αυτό είναι το πιο σημαντικό", είπε η Σάκκαρη στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε.

Η Σάκκαρη, η οποία έσβησε τα 12 από τα 14 break points που αντιμετώπισε στο σημερινό παιχνίδι, θα παίξει στον 2ο γύρο με μια ακόμα Ρωσίδα, την Ekaterina Alexandrova, που κέρδισε χθες την Camila Giorgi με 6-2, 1-6, 6-2, παίζοντας πολύ καλό τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots