WTA
Στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης η μαχήτρια Σάκκαρη! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Formula TX
tn team Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 - 16:13

Συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρήκε πολύ σθεναρή αντίσταση από την Irina-Camelia Begu, αλλά κατάφερε να την κερδίσει μετά από 3 ώρες μάχης και να μπει στον τελικό του στο St. Petersburg Ladies' Trophy.

Μετά από έναν πολύ συναρπαστικό ημιτελικό με την πολύ μαχητική Irina-Camelia Begu, η 26χρονη Ελληνίδα, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.7 στον κόσμο, επικράτησε με 6-4, 6-7 (4), 6-4 σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες στη Sibur Arena και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό για το 2022 και 4ο συνολικά στην καριέρα της.

Η Μαρία είχε παίξει στον πρώτο της τελικό στο Silicon Valley Classic του Σαν Χοσέ (WTA 500) τον Αύγουστο του 2018, χάνοντας από τη Mihaela Buzarnescu. Κέρδισε το 250άρι του Ραμπάτ τον Μάιο του 2019, ενώ έπαιξε στον τελικό του Ostrava Open (WTA 500) τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου τη σταμάτησε η Anett Kontaveit.

Είναι πιθανό να βρει στο δρόμο της την Kontaveit και στον αυριανό τελικό, καθώς στον άλλον ημιτελικό η Εσθονή θα αντιμετωπίσει την Jelena Ostapenko.

Δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι σήμερα η Σάκκαρη, η οποία έχασε 3 break points στο ξεκίνημα του ημιτελικού, 2 στο 2ο και ακόμα ένα στο 4ο game. Η Begu κράτησε το σερβίς της και στις δυο περιπτώσεις, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, ενώ στο 5ο game είχε εκείνη 3η χαμένα break points, με τη Σάκκαρη να στέκεται στο ύψος της και να κάνει το 3-2.

Όταν ήρθε το πολυπόθητο break για την Ελληνίδα παίκτρια, που έκανε το 5-3 στο 1ο σετ, η δουλειά της ακόμα δεν είχε τελειώσει, αφού η Begu ανέτρεψε το 5-3, 30-0 στο επόμενο game και πήρε το break back, για να μειώσει σε 5-4. Η Σάκκαρη ωστόσο απάντησε με νέο break στο 10ο game και κατέκτησε τελικά το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Begu έκανε καλύτερο ξεκίνημα, δείχνοντας στη Σάκκαρη πως δεν πρόκειται να φύγει απ' αυτή τη μάχη, και προηγήθηκε με 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε κερδίζοντας τα 3 επόμενα games (3-2), δεν μπόρεσε όμως να "ξεφύγει" από τη Ρουμάνα, που κράτησε όλα τα service games της έως το τέλος του σετ και το οδήγησε σε tie-break.

Εκεί, η Ρουμάνα κατάφερε να επικρατήσει με 7-4 κερδίζοντας 3 πολύ κρίσιμους συνεχόμενους πόντους από το 4-4, για να κατακτήσει το 2ο σετ μετά από 67 λεπτά και να στείλει τον ημιτελικό σε 3ο.

H Begu διατήρησε το momentum και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε πριν να είναι αργά, κερδίζοντας 3 συνεχόμενα games για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 3-2, όμως η Ρουμάνα συνέχισε να την ταλαιπωρεί και τα επόμενα λεπτά.

3 φορές προηγήθηκε με break η Σάκκαρη, στο 3-2, στο 4-3 και στο 5-4. Τις πρώτες δυο η Begu έκανε άμεσα break back και την ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4 αντίστοιχα. Στο 10o game η Ρουμάνα έσβησε 2 match points και είχε break point για το 5-5, όμως η Σάκκαρη επέμεινε, ρίσκαρε στα χτυπήματά της και της βγήκε, πετυχαίνοντας έναν σπουδαίο winner για να σβήσει το break point και ακόμη έναν στο 3ο της match point, για να "σφραγίσει" την πολύ μεγάλη αυτή πρόκριση, σε 3 ώρες και 4 λεπτά μιας εξαντλητικής μάχης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots