WTA
Kontaveit: "Η ζωή δεν ειναι μόνο τένις, πιο σημαντική η φιλία μας από τη νίκη"

 
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit © Formula TX
tn team Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 - 10:32

Η Anett Kontaveit ανταπέδωσε τα πολύ γλυκά λόγια που άκουσε από τη Μαρία Σάκκαρη στην απονομή του τροπαίου στην Αγία Πετρούπολη και στάθηκε στο πως η φιλία τους είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε νίκη πετύχει απέναντί της.

Έναν σπουδαίο τελικό έπαιξαν στην Αγία Πετρούπολη Σάκκαρη και Kontaveit, με την Εσθονή να παίρνει τη νίκη μετά από 3 ώρες πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα και να κατακτά το St. Petersburg Ladies' Trophy.

Μετά τον αγώνα, η Σάκκαρη μοιράστηκε μερικά πολύ όμορφα λόγια για την Kontaveit με την οποία είναι καλές φίλες: "Είναι απογοητευτικό για μένα, αλλά στ' αλήθεια το αξίζεις. Έπαιξες σπουδαίο τένις και έδειξες χαρακτήρα. Για όσους δεν το γνωρίζουν είμαστε καλές φίλες και είμαι πολύ πολύ χαρούμενη για σένα, για τα επιτεύγματά σου. Είμαι χαρούμενη για την ομάδα σου. Είσαι πολύ καλή παίκτρια, αλλά είσαι και πάρα πολύ καλός άνθρωπος, που για μένα μετράει περισσότερο."

Η Kontaveit ανταπέδωσε τα όμορφα λόγια στη συνέντευξη Τύπου: "Γνωριζόμαστε με τη Μαρία απ' όταν παίζαμε στα juniors. Η ζωή δεν είναι μόνο το τένις, πρέπει να κάνεις και φιλίες. Πρέπει να είσαι σπουδαίος άνθρωπος στη ζωή. Η Μαρία είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Είμαι χαρούμενη γιατί έχω αρκετές φιλίες στο tour. Δεν έχει σημασία τι αγώνες δίνουμε, ποιους κερδίζουμε και ποιους χάνουμε, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε φίλες εκτός γηπέδου."

Όσο για το αγωνιστικό μέρος του τελικού, η Kontaveit, η οποία κέρδισε τα 5 τελευταία games του τελικού, είπε: "Έπαιξα καλά, κέρδισα πολλά συνεχόμενα games. Η Μαρία πάλεψε και μου το έκανε αρκετά δύσκολο, με έκανε να νιώσω άβολα σε πολλές μπάλες, να γίνω πιο βιαστική και να χάσω τη ροή. Και η Μαρία έκανε έναν πολύ καλό αγώνα."

Η Kontaveit ήταν πίσω στο 2ο σετ με 1-3, ενώ στο 3ο σετ ήταν πίσω με 2-5: "Απλά σιχαίνομαι να χάνω. Προσπαθώ να παλεύω σε κάθε σημείο του αγώνα. Η Μαρία σέρβιρε πολύ καλά. Είχα ευκαιρίες, προσπάθησα να μείνω στο παιχνίδι και να μην τα παρατήσω. Σκεφτόμουν τι έπρεπε να κάνω και δεν σκεφτόμουν το σκορ. Το ματς συνεχιζόταν και ήξερα πως θα ερχόντουσαν κι άλλες ευκαιρίες. Ακόμα και αν έχανα από τη Μαρία, θα ήμουν χαρούμενη για εκείνη. Ήξερα πως θα είχα κάνει ό,τι ήταν δυνατό σ' αυτόν τον αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots