WTA
Αλώβητη Σάκκαρη στην 4άδα! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 - 16:04

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι, "εξουδετέρωσε" στα δυο σετ και την Coco Gauff και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Qatar Open.

Χωρίς χαμένο σετ συνεχίζει την πορεία της προς τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Coco Gauff με 6-3, 6-3 στον πρώτο προημιτελικό του Qatar Open στην Ντόχα.

Μόλις 85 λεπτά χρειάστηκε η 26χρονη Ελληνίδα, Νο.6 στο ταμπλό, που έκανε break με το καλημέρα στο ματς και προηγήθηκε με 2-0. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της η Μαρία στο 1ο σετ και με νέο break το κατέκτησε στο 9ο game, με 6-3.

Ακόμα δυνατότερο ήταν το ξεκίνημα της Σάκκαρη στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0. Η Gauff έκανε μια προσωρινή αντεπίθεση, παίρνοντας το ένα από τα δυο break πίσω για το 4-1 και στο 6ο game επέστρεψε από το 15-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να μειώσει σε 4-2.

Η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε, κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 5-2 και στο 9ο game κατάφερε να σβήσει 2 break points, για να εκμεταλλευτεί το 2ο match point της και να ολοκληρώσει το ματς.

Για 1η φορά θα παίξει στα ημιτελικά της Ντόχα η Σάκκαρη, η οποία θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 3 τελικούς σε 500άρια και σε έναν σε 250άρι, όπου κατέκτησε και τον μοναδικό τίτλο της καριέρας της, στο Ραμπάτ το 2019. H Ντόχα ανήκει στην κατηγορία WTA 1000 του tour.

Θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου σημερινού αγώνα, μεταξύ της Aryna Sabalenka, την οποία είχε νικήσει στην τελευταία τους συνάντηση, και της Iga Swiatek, την οποία έχει κερδίσει και στις 3 αναμετρήσεις που έχουν δώσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots