WTA
H Swiatek απέκλεισε τη Σάκκαρη και μπήκε στον τελικό (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 19:02

Η Iga Swiatek κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα της τη Μαρία Σάκκαρη και προκρίθηκε στον τελικό του Qatar Open της Ντόχα.

Στην 4η της προσπάθεια και μετά από 3 αναμετρήσεις της περσινής σεζόν στις οποίες δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ούτε σετ απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη, η Iga Swiatek κέρδισε την Ελληνίδα παίκτρια με 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του πρώτου WTA 1000 τουρνουά της σεζόν στην Ντόχα.

Παρότι προηγήθηκε με break και στα δυο σετ, η Σάκκαρη δεν ήταν στη μέρα της και έκανε πολλά λάθη, δίνοντας γενικά πολλές ευκαιρίες στη Swiatek, που με τη σειρά της είχε μερικά εξαιρετικά διαστήματα στο ματς.

Η 20χρονη Πολωνή κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games στο 1ο σετ, στο οποίο ανέτρεψε το 1-3 και έφτασε στο 6-4, κάνοντας 2 break στο σερβίς της Σάκκαρη.

Στο 2ο σετ η 26χρονη Ελληνίδα είχε προηγηθεί με 2-0 και η Swiatek την ισοφάρισε αμέσως στο 2-2. Η Μαρία πήρε νέο προβάδισμα με break για το 3-2, αλλά ούτε τότε σέρβιρε καλά και με νέο break back η Swiatek έκανε το 3-3. 

Η Πολωνή κράτησε και το σερβίς της σε ένα κρίσιμο game για το 4-3 και με δεύτερο διαδοχικό break πέρασε μπροστά με 5-3, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη στο 9ο game. H Σάκκαρη προηγήθηκε με 0-30 σ' αυτό το game, όμως έκανε πολλά λάθη στη συνέχεια και η Swiatek με 4 συνεχόμενους πόντους ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, σε 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Για τη Σάκκαρη ήταν μια ακόμα πολύ καλή εβδομάδα, όμως η πορεία της σταματάει εδώ, λίγο πριν τον τελικό, στο πολύ δυνατό 1000άρι της Ντόχα. Η πρόκριση της Swiatek στον τελικό θα ρίξει την Ελληνίδα παίκτρια μια θέση, στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Swiatek έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.6 (από το Νο.8) και αν κερδίσει το τρόπαιο θα επιστρέψει στο Νο.4, ισοφαρίζοντας το career high της. Θα αντιμετωπίσει αύριο, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (NovaSports 6HD) την Anett Kontaveit, που διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της μετά από την Αγία Πετρούπολη και 6ο τίτλο της στους 7 τελευταίους μήνες!

Η 26χρονη Εσθονή έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.5 του κόσμου για 1η φορά και αν κατακτήσει το τρόπαιο θα σκαρφαλώσει στο Νο.3 του κόσμου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots