WTA
Πίσω στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 - 12:14

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και επέστρεψε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα παίκτρια στην ιστορία της WTA.

Η Σάκκαρη προσπέρασε ξανά την Paula Badosa, που την άφησε στην 7η θέση, επιστρέφοντας στο Νο.6 που είναι το προσωπικό της career high, αλλά και η καλύτερη θέση που είχε ποτέ κάποια Ελληνίδα στο tour. Θυμίζουμε πως στο Νο.6 είχε τερματίσει και την περσινή χρονιά η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια.

Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή στο Top 10 γι' αυτή την εβδομάδα, με την Ashleigh Barty να διατηρείται πάντα στο Νο.1 με αρκετή ασφάλεια, έχοντας μια απόσταση κοντά στους 3.000 βαθμούς από την 2η Barbora Krejcikova. Στο Νο.3 είναι η Aryna Sabalenka, στο Νο.4 η Iga Swiatek και στο Νο.5 η Anett Kontaveit.

Πίσω από τις Σάκκαρη και Badosa, που ακολουθούν στο Νο.6 και στο Νο.7 αντίστοιχα, είναι οι Karolina Pliskova (Νο.8), Garbine Muguruza (No.9) και Ons Jabeur (No.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Η Victoria Azarenka κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.15, ενώ από δυο θέσεις κέρδισαν Angelique Kerber και Coco Gauff, που βρίσκονται στις θέσεις Νο.16 και Νο.17 αντίστοιχα. Την ανοδική της πορεία συνεχίζει και η Sorana Cirstea, που κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.27.

Η 20χρονη Camila Osorio από την Κολομβία, μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Μοντερρέι, κέρδισε 9 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.35 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της. 23 θέσεις κέρδισε η πρωταθλήτρια της Λυών, Shuai Zhang, που βρίσκεται πλέον στο Νο.41, ενώ 37 θέσεις άφησε πίσω της η φιναλίστ της διοργάνωσης, Dayana Yastremska, που από το Νο.140 έφτασε στο Νο.103.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots