WTA
Τεράστια Σάκκαρη στα ημιτελικά του Indian Wells! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 - 21:47

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, που νίκησε και την Elena Rybakina με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells!

Ακόμα πιο κοντά στον πολύ σπουδαίο τίτλο του Indian Wells πλησίασε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του BNP Paribas Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ της Paula Badosa και της Veronika Kudermetova. Αν περάσει η Kudermetova, η Σάκκαρη θα γίνει από απόψε η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια στην ιστορία που θα μπει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Διαφορετικά, θα πρέπει να προκριθεί στον τελικό για να εξασφαλίσει την είσοδό της στην 5άδα.

Η Rybakina έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1, όμως η Σάκκαρη αφού κράτησε ένα δύσκολο service game για το 2-4, έκανε το break back και μείωσε σε 3-4. Όσο περνούσε η ώρα πατούσε και καλύτερα στο court η Μαρία, που έκανε νέο break στο 11ο game, πέρασε μπροστά με 6-5 και τελικά κατέκτησε το σετ με 7-5, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 τελευταία games του.

Λίγο έλειψε να μείνει πίσω με break από το 2ο game και στο 2ο σετ η Μαρία, που επέστρεψε από το 0-1, 0-40, έσβησε συνολικά 4 break points και ισοφάρισε σε 1-1. Ήταν game ψυχολογίας, όπως αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος, αφού η 26χρονη Ελληνίδα έκανε break στο επόμενο game και πέρασε μπροστά με 2-1, σερβίροντας επιτυχώς και για το 3-1.

Είχε ευκαιρίες για να κάνει και το double break η Σάκκαρη, που δεν τις αξιοποίησε, το πιο σημαντικό όμως ήταν πως δεν επέτρεψε στην Rybakina να φτάσει σε break point στο υπόλοιπο του αγώνα και στο 10ο game σέρβιρε για το 6-4, "κλειδώνοντας" τη μεγάλη πρόκριση σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Αυτή ήταν η 15η φετινή νίκη της Σάκκαρη (15-4 το 2022), που θα βρεθεί σε ακόμα έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό. Η 26χρονη Ελληνίδα ήταν ημιφιναλίστ πέρσι στο Roland Garros, στο US Open, στο WTA Finals και στο Μαϊάμι, φτάνοντας τώρα στον 6ο ημιτελικό της σε 1000άρι, Finals ή Slam μέσα στους τελευταίους 12 μήνες!

Για τη φετινή σεζόν θα είναι ήδη ο 3ος της ημιτελικός - και 3ος συνεχόμενος - μετά από τα τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης (WTA 500) και της Ντόχας (WTA 1000). Στην Αγία Πετρούπολη είχε φτάσει έως τον τελικό, ενώ στην Ντόχα τη σταμάτησε στα ημιτελικά η Iga Swiatek, που βρίσκεται και στα ημιτελικά του Indian Wells (θα παίξει με τη Simona Halep).

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει αύριο στο Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden για τα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει είτε την περσινή πρωταθλήτρια, Paula Badosa, είτε τη Veronika Kudermetova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots