WTA
Swiatek: "Απίθανο το Νο.2, αλλά θέλω περισσότερα"

 
Swiatek: "Απίθανο το Νο.2, αλλά θέλω περισσότερα"
© BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 10:34

Η Iga Swiatek είναι το νέο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης από σήμερα, δεν έκρυψε όμως πως ο στόχος της δεν είναι άλλος από την κορυφή.

"Είναι απίθανο που βρίσκομαι στο Νο.2, αλλά θέλω περισσότερα. Αισθάνομαι πως το Νο.1 πλησιάζει. Η Ash (Barty) είναι μια από τις παίκτριες που μ' αρέσει πολύ να παρακολουθώ, θα είναι σπουδαία εμπειρία να την ανταγωνιστώ, είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες παίκτριες στο tour. Έχει δείξει την πνευματική της δύναμη τα τελευταία χρόνια, θα είναι συναρπαστικό", είπε η Swiatek μετά την κατάκτηση του Indian Wells.

Η Swiatek επιβλήθηκε της Σάκκαρη με 6-4, 6-1 στον τελικό του BNP Paribas Open, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων.

"Ήταν διαφορετικός αγώνας εξαιτίας των συνθηκών, ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα με τόσο δυνατό άνεμο, ήμουν τυχερή και οι πρώτοι αγώνες μου στο τουρνουά ήταν προγραμματισμένοι ώρες που δεν είχε τόσο δυνατούς ανέμους. Στην αρχή και οι δυο ήμασταν νευρικές και ο άνεμος δεν μας βοήθησε, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έπαιζα καλύτερα όσο περνούσε η ώρα και κατάφερα να βρω μια ισορροπία σ' αυτές τις συνθήκες."

Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τη Swiatek, που είναι η πρωταθλήτρια στα δυο πρώτα 1000άρια της σεζόν, σε Ντόχα και Indian Wells.

"Στην αρχή του τουρνουά, δεν σκεφτόμουν τον τίτλο, ειλικρινά. Φυσικά πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά είμαι και ρεαλίστρια. Έπαιξα πολύ καλά στην Ντόχα και η αυτοπεποίθησή μου με βοήθησε να κερδίσω αγώνες, δεν θεωρώ όμως πως είμαι μια παίκτρια που μπορεί να κερδίσει 2 συνεχόμενα τουρνουά. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς, αν και για 2 μέρες ένιωσα μεγάλη πίεση. Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά μετά από τα Grand Slams και είμαι πολύ περήφανη που το κέρδισα."

Τέλος, για τη Σάκκαρη, που βρίσκεται ακριβώς πίσω της, στο Νο.3 του κόσμου, η Swiatek είπε: "Ακολουθούμε κοινές διαδρομές, ανεβαίνουμε μαζί στην κατάταξη και είναι εκπληκτικά όσα κάναμε τα δυο τελευταία χρόνια. Εγώ και η Μαρία, όπως και οι Paula (Badosa), Anett (Kontaveit) και Ons (Jabeur), γίναμε Top 10 παίκτριες περίπου την ίδια περίοδο. Θα έχουμε σπουδαίο rivalry, δεν πρόκειται να μείνουμε εδώ, μπορούμε να είμαστε συνεπείς και να δώσουμε κι άλλους μεγάλους αγώνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots