WTA
Επέστρεψε στους τελικούς η Osaka (vid)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 - 0:52

13 μήνες μετά την κατάκτηση του Australian Open, η Naomi Osaka επέστρεψε στους τελικούς, κερδίζοντας με ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό του Miami Open την Belinda Bencic.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά από την τελευταία της παρουσία σε έναν τελικό, η Naomi Osaka επικράτησε της Belinda Bencic με 4-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του Miami Open.

Η 24χρονη Γιαπωνέζα, η οποία έχει πέσει στο Νο.77 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 40 μετά από τη σημερινή νίκη, πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Μαϊάμι και θα περιμένει τον αγώνα της Iga Swiatek με την Jessica Pegula, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει το Σάββατο για τον τίτλο.

Η Bencic ξεκίνησε δυνατότερα στον ημιτελικό και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς της Osaka στα πρώτα games του αγώνα, για να προηγηθεί με 4-1. Η Osaka μείωσε σε 4-3, παίρνοντας πίσω το ένα break, αλλά η Bencic σέρβιρε με επιτυχία στο υπόλοιπο του 1ου σετ και το κατέκτησε στο 10ο game με 6-4.

Στο 2ο σετ η Osaka προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Bencic ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Έκανε και δεύτερο break η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων, που "ξέφυγε" με 5-2 και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 στο 9ο game, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.

Στο αποφασιστικό σετ, αφού επέστρεψε από το 1-2, 15-40 και ισοφάρισε σε 2-2, η Osaka έκανε δυο συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 5-2. Την πρώτη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση υπέστη το break και η Bencic μείωσε σε 5-4, αλλά η Osaka ήταν πιο ψύχραιμη τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το ματς και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά στο court.

Για 11η φορά προκρίθηκε σε έναν τελικό στο tour η Osaka, η οποία θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο της καριέρας της (7-3 σε τελικούς). Από τους 7 τίτλους που έχει κερδίσει, οι 4 είναι σε Grand Slams διοργανώσεις και οι 2 σε 1000άρια!

Στο Μαϊάμι θα παίξει για 1η φορά σε τελικό, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.36 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με νίκη θα ανεβεί στο Νο.30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots