WTA
Ανατροπή και πιο κοντά στο Νο.2 η Badosa (vids)

 
Paula Badosa
Paula Badosa © Credit One Charleston Open
tn team Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 - 11:04

H Paula Badosa ξεπέρασε μετά από μεγάλη ανατροπή το εμπόδιο της Claire Liu στο Τσάρλεστον και θα αντιμετωπίσει για 2η φορά φέτος την Belinda Bencic, παραμένοντας σε τροχιά ανόδου στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Εκτός έμειναν η Karolina Pliskova και η Aryna Sabalenka.

Η Badosa δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην Liu στον 3ο γύρο του Credit One Charleston Open, αλλά αφού επέστρεψε από σετ πίσω, κατάφερε να επικρατήσει της Αμερικανίδας με 3-6, 7-6 (8), 6-1 και να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του χωμάτινου τουρνουά της WTA.

Παρότι προηγήθηκε με 5-3 στο 2ο σετ, η Ισπανίδα βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό, αφού η Liu την ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί η Badosa ξανά έδειξε να ελέγχει και ξαφνικά έχασε το προβαδισμά της, βλέποντας το 5-3 να γίνεται 5-5.

Η Badosa βρέθηκε 4 φορές στο tie-break στους 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, καμία όμως δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με match point. Αντίθετα, η ίδια έφτασε 4 φορές στο set point, μέχρι τελικά να κλείσει το tie-break με 10-8 και να κερδίσει το πολύ κρίσιμο αυτό σετ.

Φυσικά τα δεδομένα άλλαξαν τελείως μετά την κατάκτηση του tie-break από την Badosa, που κυριάρχησε στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και τελικά κατέκτησε με 3ο break για το 6-1, έπειτα από 2,5 ώρες αγώνα.

Η Badosa απέχει πλέον 2 νίκες από την πρώτη της άνοδο στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και θα επιχειρήσει να κάνει την πρώτη από αυτές απόψε, αντιμετωπίζοντας την Belinda Bencic.

Η Ελβετίδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε αυτό και στην τελευταία της αναμέτρηση, στην οποία κέρδισε την Madison Keys με 6-4, 6-4. Για 2η φορά φέτος και για 4η συνολικά θα αναμετρηθούν Badosa και Bencic, με την Ισπανίδα να έχει κερδίσει και τις 3 προηγούμενες (3-0).

Εκτός προημιτελικών στο Τσάρλεστον έμειναν 3 φαβορί, η Νο.1 του ταμπλό Aryna Sabalenka, η Νο.3 Karolina Pliskova και η No.6 Jessica Pegula!

H Sabalenka προηγήθηκε με σετ, ηττήθηκε όμως από την Amanda Anisimova με 3-6, 6-4, 6-3 στη φάση των "16". Στα προημιτελικά η Anisimova θα αντιμετωπίσει τη lucky loser Coco Vandeweghe, που απέκλεισε την Pegula με 6-4, 3-6, 6-4.

Η Ekaterina Alexandrova ήταν εντυπωσιακή και επιβλήθηκε της Karolina Pliskova με 6-3, 6-1. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Magda Linette, που κέρδισε μέσα σε λίγες ώρες τις Leylah Fernandez (3-6, 6-3, 6-4) και Kaia Kanepi (6-3, 4-6, 6-2), για να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για την 8άδα.

Τέλος, συνεχίζει την πορεία της η Ons Jabeur, που επιβλήθηκε της Irina-Camelia Begu με 6-3, 6-2 και θα παίξει στα προημιτελικά με την Anhelina Kalinina, που απέκλεισε την Alize Cornet με 7-6 (5), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots