WTA
Έχασε μια θέση η Σάκκαρη, παραμένει στο Top 5

 
Έχασε μια θέση η Σάκκαρη, παραμένει στο Top 5
© Formula TX
tn team Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 - 11:46

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε σήμερα μια θέση, αλλά παραμένει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. H Belinda Bencic, που κατέκτησε το τουρνουά του Τσάρλεστον, κέρδισε 8 θέσεις και πλησιάζει στην επιστροφή της στο Top 10.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, υποχώρησε σήμερα μια θέση και βρίσκεται πια στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, παραμένοντας φυσικά πάρα πολύ ψηλά και ταυτόχρονα πολύ κοντά στις πρώτες παίκτριες της κατάταξης, καθώς τη χωρίζουν μόλις 270 βαθμοί από το Νο.2!

Στο Νο.1 παραμένει η Iga Swiatek, η οποία έχει εξασφαλίσει μια σημαντική διαφορά από το Νο.2 όπου βρίσκεται η Barbora Krejcikova. Η Paula Badosa παρέμεινε στο Νο.3, ενώ η Aryna Sabalenka πέρασε στο Νο.4, κερδίζοντας μια θέση έναντι της Σάκκαρη.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Anett Kontaveit, στο Νο.7 η Karolina Pliskova και στο Νο.8 η Danielle Collins. Η φιναλίστ του Τσάρλεστον, Ons Jabeur, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.9, ενώ το Top 10 συμπληρώνει η Garbine Muguruza.

Η Belinda Bencic άφησε πίσω της 8 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο.13, πλησιάζοντας αρκετά το Top 10. Η Amanda Anisimova κέρδισε 14 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.33, ενώ η Anhelina Kalinina κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.36. Στο Νο.40 ανέβηκε η Ekaterina Alexandrova, που άφησε πίσω της 14 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, σταθερή παρέμεινε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο Νο.174, ενώ 4 θέσεις έχασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.193. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη βελτίωσε για μια ακόμα εβδομάδα το career high της, κερδίζοντας 26 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.467. Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 3 θέσεις στο Νο.780, ενώ από μια θέση κέρδισαν και οι Μιχαέλα Λάκη και Ελένη Χριστοφή, στο Νο.876 και στο Νο.1069 αντίστοιχα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots