WTA
Σάκκαρη: "Αισθάνομαι πολύ καλά, είναι το χώμα η αγαπημένη μου περίοδος"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 18:47

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην Στουτγκάρδη και μίλησε για το ξεκίνημα της χωμάτινης σεζόν, τους στόχους της γι' αυτό το μέρος της σεζόν, που αποκάλυψε ότι είναι το αγαπημένο της, ενώ μίλησε ακόμα για τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Monte-Carlo Masters.


Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η Μαρία:

Για τις τελευταίες εβδομάδες και το ξεκίνημά της στη χωμάτινη σεζόν: "Τις δυο τελευταίες εβδομάδες, ίσως και λίγο παραπάνω, προπονούμαι σε κλειστά γήπεδα. Είχα μια εβδομάδα άδεια μετά το Μαϊάμι και αυτό με βοήθησε γιατί επέστρεψα με ενθουσιασμό για τη χωμάτινη σεζόν, που είναι η αγαπημένη μου περίοδος. Περιμένω πως στα πρώτα ματς θα είμαι λίγο σκουριασμένη, αλλά αισθάνομαι καλά και θα φτάσω εκεί που πρέπει."

Για τη μετάβαση από τα σκληρά γήπεδα στα χωμάτινα: "Πρέπει να προσαρμόσεις την τακτική σου στο χώμα. Χτυπάω διαφορετικά την μπάλα και χτίζω διαφορετικά τον πόντο, αλλά πάντα με επιθετική νοοτροπία. Είμαι ενθουσιασμένη γιατί μου αρέσει το παιχνίδι μου στο χώμα."

Για την επιστροφή της στο χώμα και τον στόχο της γι' αυτή τη σεζόν: "Νιώθω καλά για την επιστροφή μου στο χώμα. Πέρσι στην Στουτγκάρδη, στη Μαδρίτη και στη Ρώμη δεν πήγαν καλά τα πράγματα για μένα, αλλά στο Roland Garros έκανα το καλύτερο από τη χωμάτινη σεζόν μου. Φέτος το βλέπω διαφορετικά. Είμαι ενθουσιασμένη και παίζω με μεγάλο κίνητρο. Με βοήθησε και το διάλειμμα που έκανα, όπως είπα. Πιστεύω πως θα είμαι στις κορυφαίες, αλλά θα δούμε που θα βρίσκομαι στο τέλος της σεζόν. Είναι πολύ νωρίς ακόμα."

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον θρίαμβό του στο Monte-Carlo: "Είναι πολύ μεγάλο για εκείνον και για τη χώρα μας που υπερασπίστηκε τον τίτλο του. Δεν έχει σημασία πόσους τίτλους έχεις κερδίσει ή πόσες φορές έχεις κερδίσει σε ένα τουρνουά, θα είναι πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις έναν τίτλο. Είμαι σίγουρη ότι αισθάνεται πολύ καλά για τον εαυτό του, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση."

Για το γεγονός πως από το πρώτο της τουρνουά στο χώμα έχει πολύ δυνατές παίκτριες στο ταμπλό της: "Θα είναι δύσκολο, αλλά παράλληλα είναι και καλό να μπαίνεις κατευθείαν στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει απλά να το αποδεχτείς και να πας για το καλύτερο."

Η Σάκκαρη βρίσκεται με bye 2ο γύρο του Porsche Tennis Grand Prix της Στουτγκάρδης, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Laura Siegemund και Tamara Zidansek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots