WTA
Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη στη Μαδρίτη (vid)

 
Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη στη Μαδρίτη (vid)
© Daniele Combi / sportphotography.it
tn team Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 - 21:20

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε την ευκαιρία, έκανε ένα κακό παιχνίδι και ηττήθηκε από την Daria Kasatkina, αποχαιρετώντας πρόωρα τη Μαδρίτη, όπως έκαναν και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες παίκτριες από το Top 10 αυτή την εβδομάδα!

H Σάκκαρη είχε μια ευκαιρία για μια μεγάλη πορεία και για να διεκδικήσει το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, όμως έμεινε εκτός 16άδας, γνωρίζοντας τον πρόωρο αποκλεισμό και την ήττα σήμερα από την Kasatkina με 3-6, 6-3, 6-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την πρόωρη της ήττα στη Μαδρίτη η Σάκκαρη θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Νο.4 του κόσμου, ενώ με την ήττα της πλέον μόνο η Ons Jabeur, που βρίσκεται στο Νο.10 του κόσμου, θα συνεχίσει στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open, απ' όλες τις παίκτριες του Top 10!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, παρότι κατάφερε να προηγηθεί με σετ σήμερα, εκμεταλλευόμενη το break που έκανε νωρίς νωρίς, για να προηγηθεί με 3-0. Δεν κοίταξε πίσω της μετά απ' αυτό, είχε μάλιστα ευκαιρίες και για διπλό break, ενώ υπερασπίστηκε το σερβίς της σε όλες τις περιπτώσεις και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-3.

Τα πράγματα άλλαξαν ωστόσο στο 2ο σετ, με την Kasatkina να είναι πιο σταθερή από τη γραμμή του σερβίς. Κατάφερε να μην δεχτεί άλλο break στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Ρωσίδα, η οποία έκανε ένα κομβικό break στο 8ο game του 2ου σετ, αλλάζοντας εντελώς τη ροή του αγώνα.

Πέρασε μπροστά με 5-3 και αργότερα κράτησε το σερβίς της σε ένα πολύ σπουδαίο game για το momentum, αφού επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε 4 break points συνολικά, για να αξιοποιήσει την 3η της ευκαιρία για να κλείσει αυτό το σετ.

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη ήταν εντελώς αποδιοργανωμένη και έκανε πολλά λάθη, ενώ δέχτηκε και 3 break, στο 1ο (1-0), στο 3ο (3-0) και στο 7ο game (6-1), για να χάσει τελείως την επαφή με το σκορ. Η Kasatkina ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά αγωνα, παίρνοντας μια πολύ σημαντική πρόκριση για τις "16" καλύτερες της Μαδρίτης.

Στον 3ο γύρο η Kasatkina θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Sara Sorribes Tormo, που απέκλεισε τη Naomi Osaka με 6-3, 6-1.

Παρά τη χαμένη ευκαιρία, η Σάκκαρη θα βγει κερδισμένη κατά μια θέση όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ενώ απομένει ένα τουρνουά ακόμα πριν από το Roland Garros για το κλείσιμο της χωμάτινης περιόδου, που δεν είναι άλλο από το 1000άρι της Ρώμης, το οποίο ξεκινάει σε μια εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots