WTA
Καλή αρχή για τη Σάκκαρη στη Ρώμη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 - 16:27

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε στη Ρώμη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία απώλεσε μόλις 5 games από την Ekaterina Alexandrova και εξασφάλισε την είσοδό της στην τελική 16άδα της διοργάνωσης.

Η Σάκκαρη, ημιφιναλίστ το 2019 στο τουρνουά της Ρώμης, επιβλήθηκε της φορμαρισμένης και προερχόμενης από τα προκριματικά Alexandrova με 6-3, 6-2, για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Δεν ήταν εύκολη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη, που μέχρι στιγμής δεν έχει παίξει γεμάτο τουρνουά στο χώμα και θα προσπαθήσει να το κάνει αυτό στα γήπεδα της Ρώμης, όπου φαίνεται να νιώθει ήδη αρκετά άνετα.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε πρώτη σε break point στο 4ο game, το έχασε όμως και αργότερα ήρθε εκείνη αντιμέτωπη με break point, στο 2-2, 30-40.

Ήταν η σειρά της να το σβήσει, για να προηγηθεί με 3-2. Η Alexandrova συνέχισε να γίνεται επικίνδυνη και κέρδισε 6 πόντους στη σειρά, για να ισοφαρίσει σε 3-3 με love game και να βρεθεί μπροστά με 3-3, 0-30 στη συνέχεια.

Η Σάκκαρη κατάφερε για μια ακόμα φορά να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει το momentum στο μέρος της, καθώς με 8 συνεχόμενους πόντους αρχικά κράτησε το σερβίς της για το 4-3 και στη συνέχεια έκανε και το break για το 5-3!

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τη Μαρία μετά απ' αυτό, αφού η Ελληνίδα παίκτρια κυριάρχησε στο court. Πρώτα έκλεισε το 1ο σετ με 6-3 κι έπειτα προηγήθηκε με 5-1 στο 2ο σετ, το οποίο έκλεισε στο 8ο game, μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά αγώνα.

Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τη Σάκκαρη, το οποίο ολοκλήρωσε με 19 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη.

Μετά τον περσινό της αποκλεισμό από την Coco Gauff στον 2ο γύρο, η Σάκκαρη θα επιστρέψει στον 3ο γύρο της Ρώμης, όπου θα αντιμετωπίσει ξανά την Gauff. Η νεαρή Αμερικανίδα κέρδισε για τον 2ο γύρο τη Madison Brengle, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots