WTA
"Αδιάβροχη" Σάκκαρη, μπήκε 8άδα με ανατροπή (vids)

 
"Αδιάβροχη" Σάκκαρη, μπήκε 8άδα με ανατροπή (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 20:02

H Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Rebecca Marino επιστρέφοντας από σετ πίσω σε μια βροχερή μέρα στο Νότιγχαμ, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Nottingham Open.

Δεν είχε εύκολη αποστολή σήμερα στο Νότιγχαμ η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε το 1ο σετ από μια πολύ καλή Rebecca Marino, αλλά κατάφερε τελικά να την κερδίσει με 1-6, 6-3, 6-3 και να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Nottingham Open.

Ο πρώτος από τον τελευταίο πόντο απείχαν περίπου 6 ώρες, καθώς ήταν μια βροχερή μέρα στο Νότιγχαμ και οι βροχοπτώσεις, που συνεχώς έφευγαν και επέστρεφαν, σταμάτησαν τον αγώνα για κάτι περισσότερο από 4 ώρες.

Η Σάκκαρη έκανε πολλά λάθη στο 1ο σετ και το έχασε με 1-6, αλλά επέστρεψε δυναμικά στο 2ο σετ, στο οποίο έκανε το break για να "ξεφύγει" με 5-2. Η βροχή ήταν μια ατυχής συγκυρία για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που ήταν μπροστά με 5-3 και σέρβιρε για την κατάκτηση του 2ου σετ στο 30-30, όταν έγινε η διακοπή.

Το γρασίδι σκεπάστηκε και ξεσκεπάστηκε αρκετές φορές σε αυτό το τετράωρο, κάποια στιγμή βγήκαν και οι παίκτριες στο γήπεδο, αλλά τελικά το ματς ξεκίνησε αρκετά αργότερα απ' αυτό.

Παρόλα αυτά, η Σάκκαρη κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό που είχε βρει. Έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς της σ' αυτό το πολύ κρίσιμο game, για να κλείσει το 2ο σετ με 6-3.

Στη συνέχεια ήταν καλύτερη και στο 3ο σετ, στο οποίο παρότι βρέθηκε πίσω με 2-3, 15-40, κράτησε το σερβίς της σώζοντας 3 break points σ' αυτό το κρίσιμο game και μετά απ' αυτό έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να φτάσει στη νίκη με 6-3.

Για 3η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στα προημιτελικά του Νότιγχαμ η Σάκκαρη, η οποία θα διεκδικήσει αύριο την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά. Θα αντιμετωπίσει την Beatriz Haddad Maia, από την οποία θα αναζητήσει και μια ρεβάνς, καθώς είχε ηττηθεί από τη Βραζιλιάνα πριν λίγους μήνες στο Μαϊάμι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots