WTA
Πέφτει στο Νο.6 η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 17:33

Μετά και τη σημερινή νίκη της Aryna Sabalenka, η Μαρία Σάκκαρη αναμένεται να βγει από το Top 5 τη Δευτέρα, υποχωρώντας στο Νο.6 του κόσμου. Θα παραμείνει ωστόσο σε κοντινή απόσταση σε όλες τις παίκτριες από το Νο.2 έως το Νο.5.

Η Σάκκαρη έμεινε χθες εκτός ημιτελικών στο Νότιγχαμ κι έτσι τη Δευτέρα θα έχει 4.075 βαθμούς. Με τη σημερινή της νίκη και την πρόκρισή της στον τελικό του 's-Hertogenbosch, η Sabalenka εξασφάλισε πως θα ξεπεράσει αυτούς τους βαθμούς την ερχόμενη Δευτέρα και θα επιστρέψει στο Top 5, με τουλάχιστον 4.145 βαθμούς. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα ανεβεί στους 4.245 βαθμούς και θα έχει ίσους με τη Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, Paula Badosa.

Μετά από 11 διαδοχικές εβδομάδες θα βγει εκτός Top 5 η Σάκκαρη, η οποία πάντως θα διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής τόσο από την 5η, όσο και από τη 2η θέση, στην οποία δεν έχει ανεβεί ποτέ.

Η Μαρία, με career high στο Νο.3, θα υπολείπεται από την Anett Kontaveit και το Νο.2 251 βαθμών, από το Νο.3 θα υπολείπεται 170 βαθμών, ενδεχομένως και από το Νο.4 αν κερδίσει τον τίτλο η Sabalenka, ενώ από το Νο.5 θα υπολείπεται μόλις 70 ή 75 (αν κερδίσει η Sabalenka) βαθμών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots