WTA
Πρωταθλήτρια στο 's-Hertogenbosch η Alexandrova (vid)

 
Ekaterina Alexandrova
Ekaterina Alexandrova © Libema Open
tn team Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 16:06

H Ekaterina Alexandrova κέρδισε την Aryna Sabalenka στον τελικό του Libema Open και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 's-Hertogenbosch.

Tον 2ο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Ekaterina Alexandrova, η οποία επιβλήθηκε της Aryna Sabalenka με 7-5, 6-0 στον τελικό του Libema Open.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος καριέρας για την 27χρονη Ρωσίδα, που είχε κερδίσει και τον τίτλο στη Shenzhen της Κίνας το 2020. Στο γρασίδι ήταν ο πρώτος τελικός και τίτλος της.

To 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και η Sabalenka προηγήθηκε με 4-2 και με 5-4. Η Alexandrova ωστόσο κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του σετ και το κατέκτησε με 7-5. Η Ρωσίδα συνέχισε να κυριαρχεί στο 2ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ούτε ένα game, για να κερδίσει τα 11 από τα 12 τελευταία games του τελικού.

Παρά την ήττα της σήμερα, η Sabalenka θα κερδίσει μια θέση και θα επιστρέψει στο Top 5 και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο. Η Alexandrova θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.27 του κόσμου αύριο, δυο θέσεις χαμηλότερα από το career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots