WTA
Σάκκαρη: "Την είχα αντιμετωπίσει πριν 16 χρόνια και είχα χάσει 6-0, 6-0!"

 
Σάκκαρη: "Την είχα αντιμετωπίσει πριν 16 χρόνια και είχα χάσει 6-0, 6-0!"
tn team Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 14:03

9 χρόνια είχε να αντιμετωπίσει τη Leolia Jeanjean η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αποκάλυψε πως για πρώτη φορά την είχε αντιμετωπίσει πριν από 16 χρόνια σε τουρνουά στα 12άρια και δεν είχε κερδίσει ούτε ένα game τότε!

Ως γνωστόν η Σάκκαρη δεν είχε και την καλύτερη καριέρα στα juniors, κατάφερε όμως παρόλα αυτά να φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες στο WTA Tour και να ανεβεί έως και το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα αντιμετώπισε την Jeanjean για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια και παρόλο που τότε είχε ηττηθεί με 2-0 σετ από τη Γαλλίδα, σήμερα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και απώλεσε μόλις 5 games. Όπως είπε μετά το ματς, είχε αντιμετωπίσει τη Jeanjean και πολύ πριν απ' αυτό, όταν οι δυο τους έπαιζαν στα 12άρια, αλλά τότε δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα game!

"Την αντιμετώπισα για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια! Παίξαμε σε ένα τουρνουά στα 12άρια και είχα χάσει 6-0, 6-0. Μετά την αντιμετώπισα σε Futures. Τώρα είχε ένα πολύ καλό Roland Garros, κέρδισε δυο αγώνες εδώ στα προκριματικά. Δεν ήξερα πως παίζει και ήταν δύσκολο", είπε η Σάκκαρη για την Jeanjean, στη συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από το Steffi Graf Stadion αμέσως μετά τη νίκη της επί της Γαλλίδας.

Η Σάκκαρη, σταθερά μέλος του Top 10 πλέον, έκανε μια καλή εμφάνιση και δεν απειλήθηκε από την 26χρονη Γαλλίδα, που τις τελευταίες εβδομάδες διανύει μια πολύ καλή περίοδο.

"Στο σερβίς μου ήμουν πολύ άνετη και είχα πολλές ευκαιρίες για να σπάσω το σερβίς της. Δεν τις εκμεταλλεύτηκα όλες, αλλά τις εκμεταλλεύτηκα όταν χρειάστηκε. Συνολικά έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι από την baseline, ήμουν πολύ επιθετική και είμαι πολύ χαρούμενη με τον αγώνα μου."

Τέλος, για την παρουσία των Ελλήνων στις κερκίδες και την πρώτη της συμμετοχή στο τουρνουά του Βερολίνου, η Μαρία είπε: "Το λατρεύω. Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία, δεν ξέρω αν υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα στο Βερολίνο. Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είμαι εδώ, είναι μια θαυμάσια πόλη, ένα πολύ ωραίο τουρνουά και θα προσπαθήσω να μείνω εδώ όσο περισσότερο μπορώ."

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του bett1 Open την προερχόμενη από τα προκριματικά, Daria Saville.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots