WTA
Επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου η Σάκκαρη
© Jimmie48/WTA
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 9:46

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high της. Τρεις θέσεις έχασε η φιναλίστ του Wimbledon, Ons Jabeur, που υποχώρησε στο Νο.5.

Η Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα και επέστρεψε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια στη WTA.

Στο Νο.1 του κόσμου πάντα είναι η Iga Swiatek, ενώ στο Νο.2, σε απόσταση 4.010 βαθμών από τη Swiatek και με μόλις 136 βαθμούς περισσότερους από τη Μαρία Σάκκαρη, είναι η Anett Kontaveit.

Στο Νο.4 βρίσκεται η Paula Badosa και στο Νο.5 υποχώρησε η Ons Jabeur, φιναλίστ του Wimbledon το Σάββατο, το οποίο όμως φέτος δεν ήταν βαθμολογούμενο τουρνουά.

Στο Νο.6 διατηρήθηκε η Aryna Sabalenka, ενώ από μια θέση κέρδισαν οι Danielle Collins (No.7), Jessica Pegula (No.8), Garbine Muguruza (No.9) και Emma Raducanu (Νο.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Από μια θέση κέρδισαν οι Coco Gauff και Daria Kasatkina, Νο.11 και Νο.12 αντίστοιχα, με την Gauff να κάνει νέο career high. Η Belinda Bencic κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.13, ενώ μια θέση κέρδισε η Leylah Fernandez, που είναι στο Νο.14.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

6 θέσεις έχασε σήμερα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία υποχώρησε στο Νο.193 του κόσμου, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.195. 8 θέσεις κέρδισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βελτίωσε το career high της στο Νο.453 του κόσμου, ενώ 60 θέσεις άφησε πίσω της η Μάρθα Ματούλα, που επίσης έκανε ατομικό ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.672 του κόσμου. Στο Νο.813 του κόσμου βρίσκεται η Μιχαέλα Λάκη, στο Νο.847 του κόσμου η Ελένη Χριστοφή και στο Νο.976 ανέβηκε η Δήμητρα Παύλου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots