WTA
H Garcia χάλασε το αήττητο της Swiatek (vid)

 
H Garcia χάλασε το αήττητο της Swiatek (vid)
© Poland Open
tn team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 - 21:46

Μια φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Caroline Garcia, για να "αλώσει" τη Βαρσοβία και να αποκλείσει από το Poland Open την Iga Swiatek, προκαλώντας την πρώτη της ήττα για φέτος στο χώμα.

Η Garcia κέρδισε για 1η φορά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αποκλείοντας στα προημιτελικά του BNP Paribas Poland Open την Swiatek, με 6-1, 1-6, 6-4.

Αυτή ήταν η 1η ήττα της Swiatek για φέτος στο χώμα, μετά από 18 διαδοχικές νίκες (18-1). Μόλις δυο σετ είχε χάσει στο χώμα η 21χρονη Πολωνή, πρωταθλήτρια στο Roland Garros, πριν από τον σημερινό αγώνα.

Οι δυο παίκτριες είχαν από ένα σετ στο οποίο κυριάρχησαν, ενώ στο 3ο σετ έδωσαν αμφότερες μεγάλη μάχη. Η Garcia ήταν η καλύτερη παίκτρια στα καθοριστικά τελευταία λεπτά, για να κάνει το break και να μετατρέψει το 3-3 σε 5-3.

Η Swiatek αντιστάθηκε και μείωσε με break back σε 5-4, όμως η Γαλλίδα, αφού έσβησε 2 game points της Πολωνής για το 5-5, κατάφερε να κάνει νέο break και να "σφραγίσει" τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της, μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα.

Στα ημιτελικά του 250αριού της Βαρσοβίας, η Garcia θα αντιμετωπίσει την Jasmine Paolini, που απέκλεισε την Viktorija Golubic με 1-6, 6-2, 6-2.

Την συγκλονιστική πορεία της συνεχίζει και η lucky loser Kateryna Baindl, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Petra Martic με 1-6, 6-3, 6-4, για να μπει επίσης στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα Ana Bogdan, που συνέτριψε την Laura Pigossi με 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots