Paolini: "Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου, ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια παίκτρια" (vid)

 
Paolini: "Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου, ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια παίκτρια" (vid)
tn team Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 - 10:31

Η Jasmine Paolini έμεινε εντυπωσιασμένη από το επίπεδο της Iga Swiatek και είπε ότι το να την αντιμετωπίσει στον τελικό του Roland Garros ήταν κάτι μοναδικό, αλλά και η δυσκολότερη πρόκληση που είχε στην καριέρα της.

Συγκεκριμένα, η 28χρονη Ιταλίδα, η οποία έπαιξε στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό: "Παίζει απίστευτα εδώ, χτυπάει νωρίς την μπάλα, σου παίρνει χρόνο, ενώ χρησιμοποιεί και spin. Μπορεί να αμυνθεί εξαιρετικά καλά, είναι απλά απίστευτη στο χώμα. Αλλά και στις σκληρές επιφάνειες. Έχει κερδίσει πολλά τουρνουά φέτος. Το να την αντιμετωπίζεις όμως εδώ είναι διαφορετικό. Είναι μόνο 22 χρονών και έχει κερδίσει ήδη 4 φορές τον τίτλο. Αυτά τα νούμερα δεν είναι φυσιολογικά, είναι απίστευτη παίκτρια."

Για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικά, απάντησε: "Τα δοκίμασα όλα σήμερα. Ίσως μπορούσα να είμαι πιο σταθερή και εκείνη να έκανε κάποια λάθη, ίσως και να μη συνέβαινε. Δεν έκανε λάθη, έβγαζε μόνο winners. Εγώ έκανα το καλύτερο που μπορούσα, δεν είναι απλό να παίζεις σ' αυτή την ένταση. Ποτέ ξανά δεν έχω παίξει με κάποια που να έχει τέτοια ένταση στα χτυπήματά της. Ήταν η πρώτη φορά που μου έπαιρνε κάποια τόσο χρόνο και μου έκανε τόσους winners. Ήταν το πιο δύσκολο ματς που έπρεπε να δώσω σε όλη την καριέρα μου."

Για το πως νιώθει που θα είναι στο Νο.7 του κόσμου από αύριο: "Δεν το σκέφτηκα πολύ αυτό. Φυσικά και με κάνει χαρούμενη, είναι περίεργη η αίσθηση αυτή τη στιγμή. Μόλις έχασα έναν τελικό, αλλά γενικά είμαι χαρούμενη γι' αυτές τις δυο εβδομάδες και με τη νέα μου θέση στην κατάταξη. Είναι μια χαρούμενη στιγμή για μένα, δεν είναι μια στιγμή λύπης. Πρέπει να προσπαθήσω να δω τη θετική πλευρά."

Για το μέλλον: "Ο στόχος μου τώρα είναι να προσπαθήσω να διατηρήσω αυτό το επίπεδο και θα ήθελα να αντιμετωπίσω ξανά την Iga. Δεν ξέρω πότε, μπορεί να είναι σε 1ο γύρο, σε 2ο γύρο, δεν έχει σημασία. Μου αρέσει να παίζω σ' αυτό το επίπεδο μ' αυτές τις παίκτριες και παρότι είναι δύσκολο νιώθω ότι μου δίνει πράγματα. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, απολαμβάνω τη στιγμή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots