WTA
Κέρδισε WTA τίτλο χωρίς να πετύχει winner η Bouzkova! (vid)

 
Marie Bouzkova
Marie Bouzkova © Daniel Gravis/WTA
tn team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 16:47

H Marie Bouzkova δεν πέτυχε ούτε έναν winner στον σημερινό τελικό της Πράγας και έχασε μόνο 3 games από την αυτοκαταστροφική Anastasia Potapova, για να κατακτήσει τον πρώτο WTA τίτλο της καριέρας της στο Prague Open.

Στον 4ο τελικό της καριέρας της η Marie Bouzkova κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό στο WTA Tour, κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο στο 250άρι της Πράγας, αφού επιβλήθηκε στον τελικό της Anastasia Potapova με 6-0, 6-3.

Η Bouzkova έκανε ελάχιστα λάθη στο ματς, αλλά αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι πως κέρδισε τον τελικό χωρίς να χρειαστεί να βγάλει ούτε έναν winner και μάλιστα τον κέρδισε μ' αυτόν τον εμφατικό τρόπο.

Παρότι είχε μια τρομερή εβδομάδα και στα δυο τελευταία παιχνίδια της είχε χάσει μόνο 5 games, συντρίβοντας στα προημιτελικά την Anett Kontaveit με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά την Qiang Wang με 6-3, 6-0, η Potapova ήταν αυτοκαταστροφική σήμερα, αφού έκανε 44 αβίαστα λάθη, με μόλις 12 winners. Στα 8 αβίαστα λάθη έμεινε η Bouzkova.

20 θέσεις αναμένεται να κερδίσει στην παγκόσμια κατάταξη μετά και τον θρίαμβό της η Bouzkova, η οποία θα ανεβεί στο Νο.46 του κόσμου αύριο και θα ισοφαρίσει το career high της.

Νέο career high θα κάνει η 21χρονη Potapova, που για 1η φορά θα μπει στο Top 50, κερδίζοντας 11 θέσεις που θα τη φέρουν στο Νο.48 του κόσμου. Η νεαρή Ρωσίδα τενίστρια έχει επίσης 4 τελικούς και 1 τίτλο στο ενεργητικό της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots