WTA
Εντυπωσιακή αρχή για τη Swiatek στο Τορόντο (vid)

 
Εντυπωσιακή αρχή για τη Swiatek στο Τορόντο (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 22:34

H Iga Swiatek έχασε μόλις 3 games από την Ajla Tomljanovic συνδύασε με μια πειστική νίκη την πρώτη της εμφάνιση σε σκληρή επιφάνεια μετά από 3,5 περίπου μήνες. Στις "16" του Τορόντο προκρίθηκε και η Simona Halep, εκτός η Jelena Ostapenko.

H Swiatek δεν κινδύνεψε απέναντι στην Tomljanovic, ελέγχοντας το παιχνίδι για να κερδίσει την Αυστραλή με 6-1, 6-2 και να μπει με χαρακτηριστική άνεση στον 3ο γύρο του National Bank Open στο Τορόντο.

Αυτή ήταν η 19η διαδοχική νίκη της κορυφαίας τενίστριας του κόσμου σε hardcourt διοργάνωση, ενώ αυτή ήταν η πρώτη της αναμέτρηση σε σκληρή επιφάνεια από τα μέσα του Απριλίου, όταν είχε παίξει στα προκριματικά του Billie Jean King Cup.

Στον 3ο γύρο η 21χρονη Πολωνή θα αντιμετωπίσει είτε την Leylah Fernandez, που αγωνίζεται μπροστά από τους συμπατριώτες της, είτε την Beatriz Haddad Maia, που κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της.

Στις "16" καλύτερες του Τορόντο μπήκε και η Simona Halep, η οποία έχασε αρχικά το προβάδισμα από το 4-1 και ισοφαρίστηκε σε 4-4, αλλά κέρδισε τα 8 από τα 10 επόμενα games και νίκησε τη Shuai Zhang με 6-4, 6-2.

Η Coco Gauff είχε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση με την Elena Rybakina, αλλά μετά από 2 ώρες και 49 λεπτά έκαμψε την αντίσταση της Καζάκας - που είχε σώσει τριπλό match point στο 2ο σετ - με 6-4, 6-7 (8), 7-6 (3).

Η Alison Riske κέρδισε μια άλλη δυνατή μάχη, αφήνοντας εκτός τη Νο.16 του ταμπλό, Jelena Ostapenko, με 7-6 (2), 0-6, 7-5. Η Jessica Pegula κέρδισε την Asia Muhammad με 6-2, 7-5 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Camila Giorgi, που άφησε εκτός την Elise Mertens με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots