WTA
Πάλεψε ως το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη (vid)

 
Πάλεψε ως το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη (vid)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 4:09

H Μαρία Σάκκαρη ανέτρεψε το 1-6, 3-5 και έσωσε 3 match points για να στείλει το ματς σε 3ο σετ, στο τέλος όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη από την πολύ καλή Karolina Pliskova και έμεινε εκτός προημιτελικών στο Τορόντο.

Με ψηλά το κεφάλι αποχώρησε από το τουρνουά του Τορόντο η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ξεπέρασε το εφιαλτικό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση με την Karolina Pliskova και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε μια μεγάλη μάχη, παρόλο που στο τέλος η Τσέχα κατάφερε να πάρει τη νίκη, με 6-1, 6-7 (9), 6-3.

Πιο αναλυτικά, η Pliskova έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και η Σάκκαρη το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα η Τσέχα να δημιουργήσει ένα προβάδισμα με 5-0 μέσα στα πρώτα 15 λεπτά και να κλείσει το 1ο σετ με 6-1 σε 27 λεπτά.

Και στο 2ο σετ μπήκε καλύτερα η Pliskova, η οποία έκανε νωρίς το break για το 2-0. Η πρώτη φορά που η Σάκκαρη έγινε απειλητική στο σερβίς της Τσέχας ήταν στο 6ο game, με την Pliskova να ανατρέπει το 15-30 και να κάνει το 4-2.

Στο επόμενο game η Σάκκαρη κατάφερε να σώσει 4 break points και να κρατήσει το σερβίς της για να αποφύγει το 2-5 και να μειώσει σε 3-4. Η Pliskova έκανε με love service game το 5-3, αλλά η Ελληνίδα ανταμείφθηκε για τη μάχη που έδωσε αργότερα, αφού εκμεταλλεύτηκε τα πρώτα σημάδια ευαλωτότητας που έδειξε η Pliskova στο 10ο game και της έκανε για πρώτη φορά break, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Κέρδισε πολλά μέτρα μετά απ' αυτό η Σάκκαρη, αλλά η Pliskova συνέχισε να είναι πολύ καλή και κατάφερε να σώσει 2 set points στο 12ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να στείλει το σετ σε tie-break. Εκεί έγινε μια επίσης μεγάλη μάχη, με την Τσέχα να φτάνει πρώτη στο match point, στο 6-5. Η Σάκκαρη έσβησε 3 match points συνολικά και στη 2η ευκαιρία της στο tie-break και 4ο set point συνολικά, έκανε το 11-9 και πήρε το 2ο σετ.

Πολύ κομβικό ήταν και το 1ο game του 3ου σετ, το οποίο κέρδισε η Pliskova μετά από 3 ισοπαλίες και αφού έσβησε ένα break point. Μετά απ' αυτό πήρε ξανά τα πάνω της η 30χρονη Τσέχα, που κέρδισε 8 πόντους στη σειρά και βρέθηκε πολύ γρήγορα μπροστά με 3-0.

Η Σάκκαρη συνέχισε να παλεύει και έσβησε ένα break point για να μειώσει σε 1-3, αλλά η Pliskova έκανε τελικά το double break στο 6ο game και έφτασε στο 5-1. Παρόλα αυτά το έργο της δεν τελείωσε εκεί, με τη Σάκκαρη να σβήνει match point και να κάνει το break για να μειώσει πρώτα σε 2-5 και ύστερα και σε 3-5.

Τη 2η φορά που σέρβιρε για τη νίκη στο 3ο σετ και 3η συνολικά στο παιχνίδι, η Pliskova κατάφερε τελικά να "σφραγίσει" την πολύ δύσκολη αυτή νίκη, σώζοντας και ένα break point. Στο 2ο match point της στο game και 6ο συνολικά, η 30χρονη έκανε το 6-3 και έβαλε τέλος στο ματς σε 1 ώρα και 56 λεπτά.

Η Pliskova, η οποία είχε κερδίσει στους 2 πρώτους γύρους τις Barbora Krejcikova και Amanda Anisimova χωρίς να χάσει σετ, έκλεισε μια θέση για την προημιτελική φάση του National Bank Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Qinwen Zheng, που νίκησε την Bianca Andreescu με 7-5, 5-7, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots