WTA
Μπήκε 4άδα η τρομερή Garcia! (vids)

 
Μπήκε 4άδα η τρομερή Garcia! (vids)
© Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 8:26

Η απίθανη εβδομάδα της Caroline Garcia στο Σινσινάτι συνεχίζεται, με τη Γαλλίδα να κερδίζει και την Jessica Pegula, για να μπει στην 4άδα του Western & Southern Open έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Στον μεγαλύτερο ημιτελικό της στο tour στα 4 τελευταία χρόνια προκρίθηκε η Caroline Garcia, η οποία κέρδισε την Jessica Pegula με 6-1, 7-5 και πανηγύρισε μια ακόμα πολύ μεγάλη πρόκριση στο Σινσινάτι.

Η 28χρονη Γαλλίδα, η οποία είχε κερδίσει και τη Μαρία Σάκκαρη στον 2ο γύρο, μετράει πλέον 6 διαδοχικές νίκες στο Σινσινάτι, αφού είχε χρειαστεί να παίξει στα προκριματικά, ως Νο.45 στην παγκόσμια κατάταξη.

Τις τελευταίες εβδομάδες επέστρεψε στο Top 40, σήμερα βρίσκεται στο Νο.35 και με την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά έχει εξασφαλισμένη την επιτροφή της στο Top 30. Αν προκριθεί στον τελικό θα σκαρφαλώσει στο Νο.22, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει στο Νο.17.

Μετά από ένα σετ στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος, η Garcia αντιμετώπισε δυσκολίες στο 2ο σετ, μένοντας πίσω μέχρι και με 4-5. Όταν κλήθηκε να σερβίρει για την παραμονή της σ' αυτό, ανταποκρίθηκε με ένα love game, ενώ στη συνέχεια πήρε και το break, για να σερβίρει για τη νίκη στο 12ο game.

Θα είναι ο μεγαλύτερος ημιτελικός της στο tour από το 2018, όταν ήταν ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη. Συνολικά προκρίθηκε για 4η φορά σε ημιτελικό σε 1000άρι, αφού το 2017 είχε κατακτήσει 2 τίτλους σε 1000άρια, το Wuhan Open και το China Open στο Πεκίνο.

Θα αντιμετωπίσει στην επόμενη αναμέτρησή της την Aryna Sabalenka, που και εκείνη δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλύτερό της εαυτό, μετά από λίγους μήνες χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η Λευκορωσίδα, που είναι στο Νο.6 του ταμπλό και η μοναδική seeded παίκτρια που συνεχίζει στο τουρνουά, κέρδισε την Shuai Zhang με 6-4, 7-6 (1).

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Madison Keys και Petra Kvitova, που αμφότερες είναι σε εξαιρετική κατάσταση και κέρδισαν καθαρά στους δυο πρώτους προημιτελικούς. Η Keys επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 6-2, 6-4, ενώ η Kvitova νίκησε την Ajla Tomljanovic με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots