WTA
Osaka: "Η Serena το έκανε ευκολότερο για εμάς"

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 19:28

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγες μέρες πριν μπει στη μάχη της διεκδίκησης του 3ου τίτλου της στο US Open, η Naomi Osaka αναφέρθηκε σε μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης Τύπου στην αγαπημένη της Serena Williams και στο πως βοήθησε εκείνη και πολλούς ακόμα να έχουν μια πιο εύκολη διαδρομή.

"Είμαι σίγουρη πως υπήρξαν πολλά εμπόδια που έπρεπε να ρίξει στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι πιο εύκολα για μας και γι' αυτό ευθύνεται και εκείνη", είπε χαρακτηριστικά η Osaka, η οποία είναι επίσης πολύ δραστήρια και ευαισθητοποιημένη, κυρίως στο ζήτημα των φυλετικών ανισοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πριν μερικές ημέρες, η Serena ανακοίνωσε πως το US Open θα είναι το τελευταίο τουρνουά της καριέρας της. Η Osaka παρακολούθησε όλους τους αγώνες της από τότε, σε Τορόντο και Σινσινάτι, έχοντας την πρόθεση να κάνει το ίδιο και στη Νέα Υόρκη, εφόσον της το επιτρέψει το πρόγραμμά της. Όπως είπε η Γιαπωνέζα τενίστρια, ένιωσε αυτή την ενέργεια πριν ακόμα δημοσιευτεί η περίφημη συνέντευξη της Serena.

"Είδα τον πρώτο της αγώνα στο Τορόντο, πριν κάνει την ανακοίνωση. Για κάποιο λόγο άρχισα να κλαίω, είχα νιώσει ότι θα το κάνει."

"Ξέρω πως δεν ήθελε να το χαρακτηρίσει συνταξιοδότηση, το ονόμασε εξέλιξη, που νομίζω ότι είναι πολύ κουλ. Η συνταξιοδότηση σημαίνει το τέλος κάποιου πράγματος, αλλά η εξέλιξη σημαίνει τη συνέχιση του ταξιδιού."

Η Osaka είχε κερδίσει τον 1ο της Grand Slam τίτλο στο US Open το 2018, παίζοντας στον τελικό με τη Serena. Ήταν ένας αγώνας με αρκετή ένταση και μεγάλη συναισθηματική φόρτιση για τη θρυλική Αμερικανίδα, που παρά τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα φρόντισε να είναι ευγενική με την Osaka.

"Κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά της είμαι νευρική. Είναι περίεργο να έχεις ένα είδωλο και ξαφνικά να μιλάς μαζί του. Δεν ξέρω. Νιώθω πολύ στρεσαρισμένη κοντά της. Είναι όμως πολύ γλυκιά. Κάποιες φορές μου δίνει και συμβουλές."

Η Osaka περνάει μια δύσκολη σεζόν, κυρίως λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στο Νο.44 του κόσμου και να είναι unseeded στο US Open. Θα ξεκινήσει την προσπάθειά της για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της στη Νέα Υόρκη απέναντι στην Danielle Collins, Νο.19 στο ταμπλό, την Τρίτη. 

"Είναι πολύ δυνατή παίκτρια. Νιώθω πως θα πρέπει να παίρνω συνεχώς την πρωτοβουλία στα ράλι, γιατί αν χτυπήσω μια μπάλα ρηχά θα γίνει αμέσως επιθετική. Είναι δύσκολος αγώνας, αλλά ταυτόχρονα με ανακουφίζει το γεγονός ότι θα παίξω με μια παίκτρια που γνωρίζω, γιατί θα μπορούσα να παίξω με κάποια για την οποία δεν έχω καμία πληροφορία. Φυσικά δεν θέλω να χάσω στον 1ο γύρο ενός Grand Slam. Τα έχω πάει αρκετά καλά εδώ, είναι ένα μέρος στο οποίο δεν νιώθω την πίεση, αν και πάντα θα βρίσκεται εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots