WTA
Σταθερή στο Νο.3 η Σάκκαρη, στο Νο.9 η Kasatkina

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 - 10:47

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, μια θέση κέρδισε η Daria Kasatkina, που ισοφάρισε την καλύτερή της επίδοση ανεβαίνοντας στο Νο.9.

Δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές αυτή την εβδομάδα στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, με την Iga Swiatek να είναι πάντα πρώτη με μια τεράστια διαφορά από την Anett Kontaveit, που παραμένει στη 2η θέση.

Στο Νο.3 του κόσμου διατηρήθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχει μόλις 170 βαθμούς λιγότερους από την Kontaveit και 210 περισσότερους από την Paula Badosa, που παραμένει με τη σειρά της στο Νο.4. Πολύ κοντά τους και η Ons Jabeur στο Νο.5, με μόλις 60 λιγότερους βαθμούς από την Badosa.

Στο Νο.6 βρίσκεται η Aryna Sabalenka, στο Νο.7 η Simona Halep και στο Νο.8 η Jessica Pegula. H Daria Kasatkina, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Granby του Καναδά, κέρδισε μια θέση και ισοφάρισε το career high της στο Νο.9, ρίχνοντας στο Νο.10 την Garbine Muguruza.

Η πρωταθλήτρια του τουρνουά του Κλίβελαντ, Liudmila Samsonova, η οποία μάλιστα κέρδισε τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της μετά και την Ουάσινγκτον, κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.35 του κόσμου, ενώ 4 θέσεις κέρδισε η φιναλίστ του ίδιου τουρνουά, Aliaksandra Sasnovich, που ανέβηκε στο Νο.32. Η φιναλίστ του Granby, Daria Saville, η οποία έπαιξε στον 1ο της τελικό μετά από 5 χρόνια, κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.58.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 150 της WTA την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τον θρίαμβό της στο Βανκούβερ, παρέμεινε στο Νο.143 του κόσμου αυτή την εβδομάδα. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.188.

Στο Νο.339 παρέμεινε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, ενώ νέα career high έκαναν οι Μάρθα Ματούλα και Μιχαέλα Λάκη. Η Ματούλα κέρδισε 17 θέσεις και μπήκε για 1η φορά στο Top 600, ανεβαίνοντας στο Νο.586. Η Λάκη άφησε πίσω της 70 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.686.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots