WTA
Σάκκαρη για Buffon: "Είμαι ευγνώμων που μπορώ να συναντώ τέτοιους ανθρώπους"

 
Σάκκαρη για Buffon: "Είμαι ευγνώμων που μπορώ να συναντώ τέτοιους ανθρώπους"
tn team Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:29

Την ευκαιρία να γνωρίσει τον Gianluigi Buffon είχε χθες στην Πάρμα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία μίλησε γι' αυτή την εμπειρία, μετά τη νίκη της επί της Arantxa Rus.

"Προφανώς ήταν εκπληκτικό που τον συνάντησα και τον ευχαριστώ που ήρθε σήμερα. Ήταν μεγάλο παιχνίδι αλλά είμαι σίγουρη ότι το απόλαυσε. Είμαι ευγνώμων που εξαιτίας της δουλειάς μου μπορώ να συναντώ τέτοιους ανθρώπους, είδωλα σαν κι αυτόν, που έχουν εμπνεύσει κάθε αθλητή σε όλο τον κόσμο. Είναι θαυμάσιο που έχω την ευκαιρία, ενώ ταξιδεύω και κάνω αυτό που αγαπώ, να συναντώ εξαιρετικούς αθλητές όπως αυτός. Ήταν θαυμάσιο, ευχαριστώ το τουρνουά που το κανόνισε", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη που έδωσε από το court, αμέσως μετά τη νίκη της με 3-6, 6-2, 6-3 επί της Arantxa Rus, για τον 2ο γύρο του Emilia-Romagna Open.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε δυο σκληρούς αγώνες, σχεδόν τρίωρους, για να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά της Πάρμας, απέναντι σε παίκτριες που δεν βρίσκονται στο Top 100. Όπως είπε και η ίδια, το επίπεδο και ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός στο tour, γι' αυτό και δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο.

"Και στο ανδρικό και στο γυναικείο tour βλέπουμε πολλές εκπλήξεις, σε όλα τα τουρνουά. Όλοι παίζουν σε πολύ καλό επίπεδο. Το επίπεδο στη WTA τώρα είναι πολύ υψηλό, όλες οι κοπέλες παίζουν πολύ καλά και είναι πολύ καλές αθλήτριες. Πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό."

Η φετινή σεζόν είναι μια δύσκολη σεζόν για τη Σάκκαρη, που πήγε στην Πάρμα για να διεκδικήσει περισσότερους βαθμούς και να μπορέσει να προκριθεί αργότερα στο WTA Finals.

"Πρέπει να συνηθίσω να παίζω τέτοιους αγώνες ξανά, γιατί οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι για μένα, δεν είχα αρκετές νίκες, οπότε για μένα είναι σημαντικό να έχω τέτοιους αγώνες και είμαι χαρούμενη που έχω την ευκαιρία αυτή την εβδομάδα να παλέψω κάθε αγώνα και να παίξω σε καλό επίπεδο."

Στα προημιτελικά του Emilia-Romagna Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Maryna Zanevska, που διανύει μια πολύ καλή εβδομάδα και δεν έχει ακόμα χάσει σετ. Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση σε επίσημο παιχνίδι στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots