WTA
Το έκανε ξανά και μπήκε ημιτελικά η Σάκκαρη (vids)

 
Το έκανε ξανά και μπήκε ημιτελικά η Σάκκαρη (vids)
© MEF Tennis Events
tennisnews team Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:05

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε τη Maryna Zanevska και προκρίθηκε στον 1ο της ημιτελικό μετά από 3 μήνες και 5ο στη φετινή σεζόν.

Ακόμα μια ανατροπή, ακόμα μια νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη, που έκανε το 3 στα 3 στο τουρνουά της Πάρμας, κερδίζοντας τη Maryna Zanevska με 2-6, 6-4, 6-4.

Και στους 3 αγώνες της μέχρι στιγμής στην Πάρμα έχει χάσει το 1ο σετ η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία έδειξε υπομονή και χαρακτήρα σε όλους, για να φτάσει σε 3 δύσκολες νίκες.

Σήμερα χρειάστηκε να μείνει στο court για 2 ώρες και 22 λεπτά, χάνοντας ευκολότερα από τις άλλες δυο φορές το 1ο σετ από τη Zanevska, που μέχρι το σημερινό παιχνίδι δεν είχε χάσει κανένα σετ. Η 29χρονη Βελγίδα με ρίζες από την Ουκρανία ήταν αισθητά καλύτερη στο 1ο σετ, έκανε συνεχόμενα break για να προηγηθεί με 5-1 και παρά την προσωρινή απάντηση της Μαρίας για το 5-2, έκανε και 3ο break για να ολοκληρώσει το σετ με 6-2.

Η Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο έκανε πρώτη το break για το 3-2, ενώ αργότερα έκανε και δεύτερο break για το 5-2. Η Zanevska έδωσε παράταση στο σετ, μειώνοντας πρώτα σε 5-3 και αργότερα σβήνοντας και ένα set point, για να κάνει το 5-4. Τη 2η φορά που σέρβιρε για το σετ, η Σάκκαρη δεν απώλεσε την ψυχραιμία της και είχε επιτυχία, κάνοντας το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Σάκκαρη είχε μια νέα πρόκληση μπροστά της, αφού βρέθηκε πίσω με 1-3. Κατάφερε να κάνει αμέσως το break back για το 2-3, ενώ στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς της για το 3-3.

Στο 9ο game η Ελληνίδα έκανε κι άλλο break για να περάσει μπροστά με 5-4, ενώ στο 10ο game, αφού έχασε 3 match points και αντιμετώπισε ένα break back point, κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί το σερβίς της και να "σφραγίσει" τη νίκη της στην 4η ευκαιρία της, για να διαμορφώσει το τελικό 6-4.

Παρότι δεν παίζει το καλύτερό της τένις, η Σάκκαρη βρίσκει τρόπο να παίρνει τις νίκες μέχρι τώρα στην Πάρμα και θα βρίσκεται στους ημιτελικούς του Emilia-Romagna Open αύριο. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Danka Kovinic, που παίζει πολύ καλό τένις και κέρδισε νωρίτερα την Jasmine Paolini με 6-4, 6-4.

Αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός για τη Σάκκαρη από τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και ο 5ος συνολικά στη φετινή σεζόν, μετά την Αγία Πετρούπολη (φιναλίστ), την Ντόχα (ημιφιναλίστ), το Indian Wells (φιναλίστ) και το Βερολίνο (ημιφιναλίστ).

Κάθε νίκη σ' αυτό το στάδιο είναι ζωτικής σημασίας για τη Μαρία, που θυμίζουμε πως κυνηγάει ένα από τα τελευταία εισιτήρια για το WTA Finals, αφού φέτος δεν ήταν η καλύτερή της σεζόν, διατηρεί όμως καλές πιθανότητες για τη 2η διαδοχική παρουσία της στο σπουδαίο event.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots