WTA
Επέστρεψε στους τελικούς η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Daniele Combi / sportphotography.it
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 13:09

H Μαρία Σάκκαρη έκανε τον καλύτερο αγώνα της στην εβδομάδα, κέρδισε με 2-0 σετ την Danka Kovinic και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στους 6 τελευταίους μήνες. Σε λίγες ώρες θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της στη σεζόν.

Για πρώτη φορά στο τουρνουά δεν έμεινε πίσω με σετ η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Danka Kovinic με 7-5, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Parma Ladies Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στον 3ο τελικό της στη φετινή σεζόν και 1ο μετά από 6 μήνες. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ στο 500άρι της Αγίας Πετρούπολης τον Φεβρουάριο και στο 1000άρι του Indian Wells τον Μάρτιο, όμως δεν έχει κερδίσει ακόμα τίτλο στη φετινή σεζόν.

Σήμερα θα έχει μια 3η ευκαιρία στο 250άρι της Πάρμας, καθώς ο τελικός θα γίνει σε λίγες ώρες, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, μιας και οι δυο ημιτελικοί ήταν κανονικά να γίνουν χθες, αλλά αναβλήθηκαν λόγω βροχής. Ο δεύτερος ημιτελικός, από την οποία θα προκύψει και η τελευταία αντίπαλη της Μαρίας στο τουρνουά, θα είναι μεταξύ της Ana Bogdan και της Mayar Sherif.

H Σάκκαρη άνοιξε την αναμέτρηση με συνεχόμενα break και ένα πολύ καλό προβάδισμα με 3-0, όμως η Kovinic πέρασε στην αντεπίθεση, πήρε πίσω και τα δυο break και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 4-3.

Προηγήθηκε επίσης με 5-4 η Κοσοβάρα αθλήτρια, αναγκάζοντας τη Σάκκαρη να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμοιαζε με άλλη παίκτρια, πιο αποφασισμένη και συγκεντρωμένη στον στόχο της, βρίσκοντας ξανά τα χτυπήματά της και κάνοντας το καλύτερο διάστημα που είχε σε όλο το τουρνουά, για να κερδίσει τα 3 τελευταία games του 1ου σετ, καθώς και τα 9 από τα 11 τελευταία της αναμέτρησης, αφού στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος και έχασε μόνο 2 games.

Μετά από 90 λεπτά η Σάκκαρη έφτασε στην 4η συνεχόμενη νίκη της γι' αυτή την εβδομάδα, στον πρώτο αγώνα της που δεν είχε 3ο σετ και που δεν βρέθηκε πίσω με σετ. Απέναντι στην Kovinic κέρδισε για 2η φορά, στην 4η συνάντησή τους στο tour (2-2).

Ο τελικός στην Πάρμα θα είναι ο 6ος τελικός στην καριέρα της Σάκκαρη, με τους 4 από τους 6 να είναι τους 13 τελευταίους μήνες. Από τους 5 προηγούμενους, είχε κερδίσει τον έναν, στο Ραμπάτ του Μαρόκου τον Μάιο του 2019, όπου είχε σηκώσει επίσης στο χώμα και επίσης σε ένα 250άρι τουρνουά, τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots