WTA
Με το... αριστερό η Σάκκαρη στην Οστράβα (vid)

 
Με το... αριστερό η Σάκκαρη στην Οστράβα (vid)
© Daniele Combi / sportphotography.it
tn team Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 - 16:04

H Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από μια τρομερή Patrycia Parks, που πέτυχε 59 winners και υποχρέωσε την Ελληνίδα τενίστρια σε έναν πρόωρο αποκλεισμό στην Οστράβα.

Μια μέρα μετά την μεγάλη εμφάνιση και νίκη της επί της Karolina Pliskova, η 21χρονη μόλις Patrycia Parks πραγματοποίησε ακόμα ένα εκπληκτικό παιχνίδι, για να κερδίσει και τη Μαρία Σάκκαρη, Νο.4 στο ταμπλό, με 5-7, 7-5, 7-5.

Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη, στην πρώτη συνάντηση των δυο παικτριών, που ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά. Η Parks έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και έφτασε τους 59 winners, έναντι μόλις 9 της Σάκκαρη. Είχε και 26 αβίαστα λάθη η Αμερικανίδα, με τη Μαρία να υποπίπτει σε 11.

Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα δυο games της αναμέτρησης και μετά απ' αυτό κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους. Η Σάκκαρη ήταν η πρώτη παίκτρια που έφτασε σε νέο break point, στο 7ο game, με την Αμερικανίδα να υπερασπίζεται το σερβίς της και να περνάει μπροστά με 4-3. Η Ελληνίδα τενίστρια απείλησε ξανά στο 11ο game και τελικά στο 3ο της break point έκανε το break, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 7-5.

Η Σάκκαρη είχε τις ευκαιρίες της να τελειώσει το παιχνίδι τόσο στο 2ο, όσο και στο 3ο σετ. Στο 2ο σετ έφτασε πρώτη σε break point, στο 4-4, 30-40, δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και η Parks κράτησε το σερβίς της για το 5-4. Λίγο αργότερα, η Αμερικανίδα έκανε και το πολύ μεγάλο break που της έδωσε το σετ με 7-5.

Και στο τελευταίο σετ η Σάκκαρη είχε το πρώτο break point, αλλά η Parks το έσβησε στο 1ο game για να κάνει το 1-0. Όσο περνούσε η ώρα η 21χρονη γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη και στο 8ο game είχε 4 break points για να "σπάσει" σε ένα κομβικό σημείο το σερβίς της Σάκκαρη.

Η Μαρία ανταπεξήλθε, έσβησε και τις 4 ευκαιρίες της Αμερικανίδας και ισοφάρισε σε 4-4, η Parks ωστόσο ήταν πολύ δυνατή και πνευματικά και δεν πτοήθηκε ούτε λεπτό. Συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά και να κρατάει εύκολα το σερβίς της, για να πιέσει ξανά την Ελληνίδα στο 12ο game και τελικά να κάνει το break για τη νίκη, κλείνοντας και αυτό το σετ με 7-5.

Αυτή ήταν η πρώτη Top 10 νίκη και η σημαντικότερη στην καριέρα της νεαρής Αμερικανίδας, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στην Οστράβα. Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται στην Τσεχία μόνη, χωρίς οικογένεια και ομάδα, αλλά με αυτή την τρομερή πορεία έχει ήδη εξασφαλίσει ένα νέο career high, στις πρώτες 120 της παγκόσμιας κατάταξης - τώρα βρίσκεται στο Νο.144.

Στον πρώτο της προημιτελικό σε 500άρι τουρνουά, θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova, που πήρε χωρίς αγώνα την πρόκριση εις βάρος της Belinda Bencic που απέσυρε τη συμμετοχή της.

Η Σάκκαρη θα αποχαιρετήσει νωρίς φέτος την Οστράβα, ένα τουρνουά που πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιες νίκες που θα την έφερναν ακόμα πιο κοντά στο WTA Finals η Ελληνίδα και μένει να δούμε αν θα αποφασίσει να κάνει νωρίτερα το υπερατλαντικό ταξίδι ή όχι.

Θυμίζουμε πως στο πρόγραμμά της βρίσκεται το 1000άρι της Γουαδαλαχάρας που θα αρχίσει σε 10 μέρες, όμως μεσολαβεί και το 500άρι του Σαν Ντιέγκο την επόμενη εβδομάδα, στο οποίο δεν έχει δηλώσει συμμεετοχή. Αν προκριθεί, θα αγωνιστεί φυσικά και στο WTA Finals, στο Fort Worth του Τέξας, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots