WTA
Αποσύρθηκε η Kudermetova, ευκαιρία για Σάκκαρη

 
Veronika Kudermetova
Veronika Kudermetova © David Gonzales/Mubadala Silicon Valley Classic
tn team Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 - 13:27

Η Veronika Kudermetova αποσύρθηκε από το τουρνουά του Σαν Ντιέγκο λόγω τραυματισμού κι έτσι δημιουργείται μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Μαρία Σάκκαρη, στο Race για το WTA Finals.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Σάκκαρη στην Οστράβα, η Kudermetova είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και πέρασε μπροστά από την Ελληνίδα, στην 8η θέση του Race για το WTA Finals.

Η Σάκκαρη έβαλε εκτάκτως στο πρόγραμμά της το Σαν Ντιέγκο ώστε να μη χάσει περισσότερο έδαφος αυτή την εβδομάδα και θα έχει μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσει ξανά την Kudermetova, η οποία δεν θα κερδίσει βαθμούς, αφού απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω ενοχλήσεων στον ώμο της.

Αν προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά του San Diego Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα επιστρέψει στο Top 8 του Race και θα πλησιάσει στη πρόκρισή της στο Finals, για 2η διαδοχική χρονιά.

Θυμίζουμε πως μόνο ένα τουρνουά απομένει για να βγει η τελική 8άδα του WTA Finals μετά το Σαν Ντιέγκο, αυτό στη Γουαδαλαχάρα, το οποίο όμως θα είναι 1000άρι, επομένως τα πάντα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τότε. Είναι όμως σε κάθε περίπτωση μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Σάκκαρη να επιστρέψει σε μια ευνοϊκή θέση και να κάνει από τώρα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Τη θέση της Kudermetova στο κυρίως ταμπλό πήρε η Jil Teichmann ως lucky loser, η οποία θα αντιμετωπίσει απόψε την Sloane Stephens. Απόψε θα κάνει την πρεμιέρα της και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει στις 21:30 ώρα Ελλάδας την Donna Vekic.

Η κατάταξη του Race:



*H Simona Halep έχει τερματίσει τη σεζόν της και δεν υπολογίζεται για το WTA Finals.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots