WTA
Τέλος η σεζόν για Kontaveit, που θα βγεί εκτός Top 10

 
Τέλος η σεζόν για Kontaveit, που θα βγεί εκτός Top 10
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 - 9:45

Η Anett Kontaveit απέσυρε τη συμμετοχή της από το 1000άρι της Γουαδαλαχάρα και αυτόματα έμεινε εκτός WTA Finals, ενώ αναμένεται να μείνει και εκτός Top 10.

Μια κακή χρονιά ολοκληρώνεται πρόωρα για την Anett Kontaveit, που απέσυρε τη συμμετοχή της από το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα και, ως εκ τούτου, μένει και επίσημα εκτός WTA Finals.

Η 26χρονη Εσθονή, η οποία βρίσκεται ακόμα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε εγκαταλείψει την αναμέτρησή της με την Tereza Martincova στον 2ο γύρο του Ostrava Open την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω τραυματισμού στη μέση της.

29 νίκες και 16 ήττες είχε αυτή τη χρονιά η Kontaveit, η οποία πέρσι ήταν φιναλίστ στο WTA Finals, ενώ κατέκτησε 4 τίτλους. Φέτος κατέκτησε μόλις έναν και αυτόν στην αρχή της χρονιάς, στην Αγία Πετρούπολη.

Το καλοκαίρι έφτασε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως μόλις χάσει όλους τους βαθμούς που κρατάει από τα περσινά τουρνουά, αναμένεται να βγει από το Top 10, πιθανότατα και από το Top 15 και να τερματίσει τη χρονιά ανάμεσα στο Νο.15 και στο Νο.20 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots