WTA
Το σήκωσε και στο Σαν Ντιέγκο η Swiatek (vid)

 
Το σήκωσε και στο Σαν Ντιέγκο η Swiatek (vid)
© Will Lefevre/San Diego Open
tn team Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 10:25

Μια μόλις εβδομάδα μετά την Οστράβα, η Iga Swiatek επέστρεψε στις νίκες σε τελικούς, επικρατώντας της Donna Vekic με 2-1 σετ για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Σαν Ντιέγκο και να φτάσει τους 8 τίτλους στην τρομερή της σεζόν.

Τα έχει σαρώσει όλα η Iga Swiatek το 2022 και η ήττα της την προηγούμενη εβδομάδα στον τελικό της Οστράβας από την Barbora Krejcikova ήταν μόνο ένα διάλειμμα, αφού μόλις μια εβδομάδα μετά επέστρεψε στους τίτλους!

Η 21χρονη Πολωνή, που είναι σταθερά και χωρίς καμία απειλή στο Νο.1 του κόσμου από τον περασμένο Απρίλιο, επικράτησε στον τελικό του San Diego Open της Vekic με 6-3, 3-6, 6-0.

Βελτίωσε πλέον το ρεκόρ της σε τελικούς στο εντυπωσιακό 11-2 η Swiatek, η οποία κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας και τον 8ο στην καταπληκτική φετινή της σεζόν, στην οποία έχει επίσης φτάσει τις 64 νίκες, σε 72 αναμετρήσεις (64-8).

Στο 1ο σετ η Πολωνή έκανε το break στο 6ο game για να περάσει μπροστά με 4-2 και δεν κινδύνεψε σε κανένα game από τη γραμμή του σερβίς, αφού δεν επέτρεψε στη Vekic να έχει break point.

Η Κροάτισσα, η οποία έκανε ένα επίσης φανταστικό τουρνουά, ξεκινώντας από τα προκριματικά και φτάνοντας στον πρώτο της τελικό εδώ και έναν χρόνο, αντιστάθηκε και κατάφερε να κάνει ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ. Αυτή τη φορά η Vekic ήταν εκείνη που κράτησε όλα τα service games της χωρίς να απειληθεί με break point, ενώ στο 6ο game πήρε και το break, για να προηγηθεί με 4-2 και να πάρει με παρόμοιο τρόπο το σετ, με τον οποίο είχε χάσει το προηγούμενο.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Vekic "λύγισε", με τη Swiatek να αποδεικνύεται πολύ δυνατότερη σωματικά και πνευματικά. Δεν έχασε ούτε ένα game η Πολωνή στο αποφασιστικό σετ, χάνοντας μάλιστα μόλις 5 πόντους σ' αυτά τα 6 games που παίχτηκαν, για να "επισφραγίσει" το νέο της θρίαμβο με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Αύξησε κι άλλο τη διαφορά της στην κορυφή η Swiatek, αφού έχει φτάσει τους 10.835 βαθμούς, με την Ons Jabeur να βρίσκεται στο Νο.2 του κόσμου με 4.555 βαθμούς - έχει δηλαδή 6.280 βαθμούς λιγότερους από τη Swiatek!

H Vekic με τη σειρά της, μετά και την πολύ καλή εβδομάδα της στο Σαν Ντιέγκο, κέρδισε 30 θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη σήμερα και επέστρεψε στο Top 50, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.47.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots