WTA
Με Collins η Σάκκαρη στον 3ο γύρο (vid)

 
Danielle Collins
Danielle Collins © Guadalajara Akron Open
tn team Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 21:00

Την Danielle Collins θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του Guadalajara Akron Open η Μαρία Σάκκαρη, με την Αμερικανίδα να κάνει ένα καλό παιχνίδι σήμερα και να κερδίζει με 2-0 σετ τη Magdalena Frech.

"Ζωντανή" στο κυνήγι για την πρόκριση στο WTA Finals παρέμεινε η Danielle Collins, η οποία επιβλήθηκε της Magdalena Frech με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες του Guadalajara Akron Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια από τις βασικές διεκδικήτριες για το WTA Finals, τη Μαρία Σάκκαρη, που είχε κερδίσει χθες με 2-0 σετ τη Marta Kostyuk.

Η Collins κέρδισε τα 3 πρώτα games του αγώνα, στα οποία χρειάστηκε να σβήσει 2 break points, από ένα σε 1ο και 3ο game, ενώ είχε και 2 χαμένα break points πριν τελικά κάνει το break στο 2ο.

Στο 6ο game έκανε νέο break για το 5-1, όμως η Frech συνέχισε να αντιστέκεται σθεναρά και αφού έσβησε set point για το 6-1, κατάφερε να μειώσει σε 5-3. Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το σετ, η Collins πήρε το game με love και έκανε το 6-3.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα χρειάστηκε να σβήσει 5 break points συνολικά, αλλά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της σε όλα τα service games της. Στο 9ο game έκανε και το break που έκρινε τη νικήτρια, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχώς για την πρόκριση.

Φυσικά η Collins έχει αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά της, αφού για να έχει ελπίδες εισόδου στο WTA Finals θα πρέπει να προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τον τελικό της Γουαδαλαχάρα.

Η Σάκκαρη θα κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης αν καταφέρει να βγάλει εκτός μάχης την Αμερικανίδα και να μπει ταυτόχρονα στους προημιτελικούς της Γουαδαλαχάρα.

Αυτή θα είναι η 2η φορά που θα συναντηθούν στο tour Σάκκαρη και Collins, 4 χρόνια μετά από μια αξιομνημόνευτη μάχη που είχαν δώσει για τα ημιτελικά του Σαν Χοσέ, όπου η Ελληνίδα παίκτρια είχε επιστρέψει από σετ πίσω και είχε φτάσει στη νίκη με 3-6, 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots