WTA
Η Pegula "λύγισε" τη Σάκκαρη στον τελικό της Γουαδαλαχάρα (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Guadalajara Akron Open
tn team Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 3:18

Η Jessica Pegula έκανε έναν εκπληκτικό τελικό και κέρδισε με 2-0 σετ τη Μαρία Σάκκαρη, που λίγες ώρες μετά τη νίκη της στα ημιτελικά, δεν μπόρεσε να βρει το καλύτερό της τένις. Αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα της Pegula, που από αύριο θα φιγουράρει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

H Μαρία Σάκκαρη, η οποία έπρεπε να αγωνιστεί δυο φορές σήμερα, δεν κατάφερε να βρει το καλύτερό της τένις στον τελικό του Guadalajara Tennis Akron στη Γουαδαλαχάρα και αυτό δεν θα μπορούσε να της το συγχωρήσει η εκπληκτική και πολύ σταθερή όλη την εβδομάδα Jessica Pegula, που δίκαια στέφθηκε πρωταθλήτρια, επικρατώντας με 6-2, 6-3.

Μόλις 70 λεπτά χρειάστηκε η Pegula, η οποία πάτησε το γκάζι από το 4ο game κι έπειτα, για να κερδίσει 5 games στη σειρά και να μετατρέψει πολύ γρήγορα το 1-2 σε 6-2, κατακτώντας το 1ο σετ.  

 Η Αμερικανίδα έκανε στη συνέχεια γρήγορο break και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. Στο 7ο game έκανε και 2ο break για το 5-2, με τη Σάκκαρη να έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. 

Παρόλα αυτά, και σε μια κακή για τα δεδομένα της μέρα, η Μαρία εννοείται πως δεν τα παράτησε και μόλις της παρουσιάστηκε η ευκαιρία έκανε το πρώτο της break στο τελικό, για να μειώσει σε 5-3. Συνέχισε ωστόσο να αντιμετωπίζει προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, με την Pegula να μην τη το συγχωρεί και με νέο break, το 5ο της στον τελικό, να "κλειδώνει" τη νίκη στο 9ο game.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα της Pegula, μετά το 250άρι που είχε κερδίσει στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο του 2019. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε 2-3 σε τελικούς η Αμερικανίδα, η οποία ήταν φιναλίστ σε ακόμα ένα 1000άρι φέτος, στη Μαδρίτη.

Με τη νίκη της στη Γουαδαλαχάρα, η Pegula θα γίνει το νέο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά τόσο ψηλά στην καριέρα της.

Στο Νο.4 θα ανεβεί η Σάκκαρη, 2 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν ο 2ος τελικός σε 1000άρι για την 27χρονη Ελληνίδα, που φέτος έχει παίξει σε 4 τελικούς συνολικά (Αγία Πετρούπολη, Indian Wells, Πάρμα, Γουαδαλαχάρα), όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τίτλο. Συνολικά το ρεκόρ της σε τελικούς έγινε 1-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots