WTA
Μπήκε σε ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 16:12

Έχοντας εξασφαλισμένο εδώ και καιρό το 1ο της Year-end No.1, η Iga Swiatek μπήκε σε ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ παικτριών σήμερα, καθώς έγινε μόλις η 4η στην ιστορία της WTA που στην πρώτη της θητεία στο Νο.1, έφτασε τις 30 διαδοχικές εβδομάδες παραμονής.

Στο κλαμπ αυτό ανήκουν τρεις θρυλικές τενίστριες, οι Steffi Graf, Martina Hingis και Serena Williams.

Η Swiatek έχει πλέον το 4ο καλύτερο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τις 30 διαδοχικές εβδομάδες παραμονής στο Νο.1, κατά τη διάρκεια της πρώτης της θητείας στην κορυφή.

Η 21χρονη Πολωνή, η οποία διατηρεί μια εξωπραγματική διαφορά 6.280 πόντων από τη δεύτερη της κατάταξης, Ons Jabeur, θα τερματίσει τη χρονιά στην κορυφή του κόσμου και αναμένεται να μείνει με ασφάλεια στη θέση αυτή για λίγους μήνες ακόμα δίχως αμφιβολία.

Αυτό σημαίνει πως θα πλησιάσει σίγουρα το 3ο καλύτερο ρεκόρ, που είναι οι 57 διαδοχικές εβδομάδες στο Νο.1, από τη Serena Williams. Η Hingis είχε μείνει στο Νο.1 στην 1η της θητεία για 80 σερί εβδομάδες, ενώ η Graf είχε κάνει εκείνο το "άθραυστο" ρεκόρ των 186 διαδοχικών εβδομάδων, από το 1987 έως το 1991!

Όσον αφορά στα μεγαλύτερα σερί γενικά στο Νο.1, μοιράζονται το ρεκόρ Graf και Serena με 186 εβδομάδες, ενώ ακολουθεί η Martina Navratilova με 156, η Ashleigh Barty με 114 και η Chris Evert με 113.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots