WTA
Mouratoglou: "Εμπιστεύομαι 100% τη Halep - θα παλέψουμε για να αποδειχθεί η αλήθεια"

 
Mouratoglou: "Εμπιστεύομαι 100% τη Halep - θα παλέψουμε για να αποδειχθεί η αλήθεια"
tn team Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 - 11:36

Ο Patrick Mouratoglou έσπασε τη σιωπή του σχετικά με την υπόθεση με το θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ δείγμα της Simona Halep, εκφράζοντας τη στήριξή του στη Ρουμάνα τενίστρια και λέγοντας πως θα μείνει μαζί της σ' αυτή τη νέα πολύ δύσκολη μάχη που έχει να δώσει.

Λίγες μέρες πριν γίνει γνωστό πως η Halep απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε στο US Open, o Mouratoglou είχε γνωστοποιήσει πως εφόσον η Ρουμάνα τενίστρια δεν θα συνέχιζε τη σεζόν της, θα δούλευε έως το τέλος του 2022 με τον Holger Rune.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε σαν βόμβα η είδηση για το δείγμα της Halep, που είναι πλέον τιμωρημένη με αποκλεισμό από οποιαδήποτε δράση, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα έως ότου διεκπεραιωθεί η υπόθεσή της και αποφασιστεί η ποινή.

Η Halep, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της εξέτασης, υποστήριξε ότι ποτέ δεν θα έπαιρνε κάποια απαγορευμένη ουσία εις γνώση της και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι παραπλανήθηκε, ώστε να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται, αν γίνεται και να μηδενίσει την ποινή.

Υπήρξε κύμα στήριξης από μεγάλο μέρος της κοινότητας του τένις προς τη Ρουμάνα τενίστρια, μιλώντας όλοι για την ακεραιότητά της και τις αξίες της, που δεν θα της επέτρεπαν να κάνει κάτι τέτοιο.

Η στάση του Patrick Mouratoglou να μείνει για λίγες μέρες σιωπηλός κίνησε υποψίες σχετικά με το μέλλον του, όμως τελικά ο Γάλλος προπονητής έσπασε τη σιωπή του, πήρε ξακάθαρα το μέρος της Halep και μάλιστα είπε πως θα μείνει μαζί της στον δυσκολότερο ίσως αγώνα της ζωής της, βοηθώντας την να αποδείξουν την αλήθεια.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Mouratoglou:

"Αρχικά, θα ήθελα να εκφράσω πόσο σοκαρισμένη είμαστε όλοι στην ομάδα, από τότε που μάθαμε πως η Simona ήταν θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στο US Open. Στα σχεδόν 30 χρόνια που έχω δουλέψει με εκατοντάδες επαγγελματίες αθλητές, ποτέ δεν αντιμετώπισα μια κατάσταση σαν κι αυτή.

Εκτιμώ ότι πολλοί άνθρωποι από τον κόσμο του τένις που έχουν δουλέψει με τη Simona ή τη γνωρίζουν για πολλά χρόνια, βγήκαν και μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που σ' αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για τη Simona, εξέφρασαν πως είναι μια αξιόλογη γυναίκα. Τα λόγια τους μεταδίδουν με βεβαιότητα το μήνυμα που και εγώ στηρίζω.

Από το θετικό τεστ της Simona την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξα να μείνω σιωπηλός. Η προτεραιότητά μου είναι να βάλω όλη την ενέργειά μου για να τη βοηθήσω και να τη στηρίξω να αποδείξει την αλήθεια, κάθε μέρα.

Γνωρίζω τη Simona πολύ καλά και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αποτελεί πρότυπο στην ακεραιότητα. Είναι εντελώς κατά του ντόπινγκ και ξέρω πως δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της να πάρει απαγορευμένη ουσία. Την εμπιστεύομαι σε αυτό 100%. Μαζί θα παλέψουμε για να αποδείξουμε την αλήθεια."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por THE COACH (@patrickmouratoglou)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots